POW! WOW! Rotterdam onthult de kunstenaars van 20 VANS 30 CANS

Een van de populairste onderdelen van street art-evenement POW! WOW! Rotterdam keert ook in 2020 weer terug; 20 VANS 30 CANS! Op 13 september, de afsluitende dag van het festival, zullen in de Rotterdamse Afrikaanderwijk opnieuw twintig voertuigen worden omgetoverd tot rijdende kunstwerken. Het publiek is ook dit jaar weer getuige van die transformatie.

Voor zowel de voertuigen als de kunstenaars werd een zogenaamde open call uitgezet. Tussen de aanmeldingen zaten weer vele prachtige busjes, vrachtwagentjes en campers die op zondag 13 september een hele speciale opknapbeurt krijgen. Midden in de Afrikaanderwijk zullen twintig kunstenaars aan het werk gaan op hun rijdende canvassen. Ze krijgen daarvoor carte blanche; dat wil zeggen dat ze het ontwerp geheel naar eigen inzicht mogen invullen.

Net als de mural line-up bestaat ook de line-up van 20 VANS 30 CANS geheel uit artiesten die in Nederland woonachtig zijn, dit door de maatregelen rondom het coronavirus. Het publiek krijgt, ook met de inachtneming van de RIVM-regelgeving, genoeg ruimte om al het moois live te aanschouwen. De tentoonstelling zal enkel op 13 september te bekijken zijn. Dit is de line-up (in alfabetische volgorde):

Andre HZS + Drone + Druid + Erwtje + Marcel Thelen + Marije Maria + Michiel Kauw-A-Tjoe + Nase + Olivier Schimmel + Page33 + PforPublik + Riser + Rob Worst + Ros + Sigma + Simian Switch + Steen +
Tymon de Laat + Zender + Zesta

Via het Instagram-account van POW! WOW! Rotterdam maak je de komende tijd kennis met het werk van de bevestigde kunstenaars. Volg het om ook op de hoogte te blijven van nieuwe aankondigingen. De complete line-up van POW! WOW! Rotterdam 2020 is te vinden op www.powwowrotterdam.nl.

POW! WOW! Rotterdam vindt van 6 t/m 13 september plaats in de Afrikaanderwijk te Rotterdam. Dat is deels tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend; van 11 t/m 13 september staat Rotterdam volledig in het teken van street art, hiphop en urban sports!

Geplaatst door bowie op 23 juli 2020