POW! WOW! maakt muziekprogramma compleet met Not3s, Amartey en meer!

Op 15 september is op het festivalterrein op het Afrikaanderplein in Rotterdam van alles te beleven; natuurlijk de nodige straatkunst, maar ook een bomvol muziekprogramma. Die maken we vandaag compleet met een aantal verrassende namen. Het mooiste? POW! WOW! Rotterdam is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden.

Not3s komt uit het noord-oosten van Londen en is van plan om zijn swingende en tropische hiphop naar Rotterdam te brengen. Hij werd bekend door de track Addison Lee en bouwde het succes uit met nummers als Sit Back Down en To The Max (samen met Afrikaanse superster Wizkid). Zijn melodische en springerige flow hoor je op nummers van AJ Tracey, Avelino en Chip, en op 15 september dus ook op het Afrikaanderplein!

POW! WOW! Rotterdam | Amartey

Natuurlijk kunnen we ook niet om het talent uit eigen land heen; Amartey geldt als de fakkeldrager van de Nederlandse afropop. Hij vermengt de muziek uit zijn moederland Ghana met r&b, reggae en rap. En tijdens POW! WOW! laat hij die opzwepende cocktail samen met een volledige liveband tot leven komen!

Ook met Ghanese roots: songwriter en poëet Kay-Slice. Je kent hem als frontman van rapformatie Brandwerk, maar nu timmert hij ook solo flink aan de weg met een eclectische mix van soul, hiphop en afrobeat. De laatste live-act is Rotterdammer Sammie Sedano. Hij brengt vurige trapbeats mee naar de Afrikaanderwijk, met daaroverheen teksten die uit zijn eigen straatleven gegrepen zijn. DJ-team HUNNA Soundsystem maakt de line-up compleet op het muziekpodium en zal tussen de live-acts door de tunes verzorgen. Host is de eveneens Rotterdamse MC JR.

Het volledige muziekprogramma is als volgt:

Coely (BE) + Not3s (UK) + Snelle + Zwangere Guy (BE) + Amartey + Sammie Sedano + Kay-Slice + DJ-team HUNNA  Soundsystem + Host: MC JR

POW! WOW! Rotterdam | Coely

Naast muziek is er natuurlijk ook veel street art te zien tijdens POW! WOW! Rotterdam. In de wijk rond het Afrikaanderplein zullen diverse (inter)nationale kunstenaars aan de slag gaan en kleurrijke murals verzorgen, aan de rand van het park zullen twintig auto’s een grondige metamorfose ondergaan en er zullen wandeltours door de wijk plaatsvinden. De entree is voor iedereen gratis en POW! WOW! Rotterdam is toegankelijk voor alle leeftijden.

Eerder kondigden we al aan dat de razend populaire rapper Snelle er zijn scherpe taalvondsten zal laten horen, en dat de Antwerpse Coely na haar successen op North Sea Jazz voor POW! WOW! opnieuw naar Rotterdam komt. Dat haar landgenoot Zwangere Guy naast festivals als Down The Rabbit Hole en Lowlands ook de Afrikaanderwijk gaat bezoeken, mag inmiddels bekend zijn.

Het muzikale programma wordt verzorgd door Stichting De Nieuwe Lichting. Nieuws over de kunstenaars op POW! WOW! volgt binnenkort, dus houd onze socials in de gaten!

Website | Facebook-evenement | Instagram