Na een succesvolle eerste editie in het Vierhavengebied, keert POW! WOW! op 15 september terug naar Rotterdam. Van de industriële omgeving in 2018 naar een multiculturele volksbuurt met een overvloed aan street art-mogelijkheden: De Afrikaanderwijk!

Diverse muren en gebouwen vormen het decor van een ware street art-transformatie. Meer dan tien kunstenaars zullen gedurende een week werken aan nieuwe murals. Deze zullen, net als vorig jaar, een nieuwe street art-route door Rotterdam vormen. De onthulling ervan is tijdens het festival op 15 september. Daarnaast is er een podium met live muziek, het ’20 VANS 30 CANS’-event waarbij een serie busjes beschilderd wordt, begeleide wandeltours en nog veel meer! Alle onderdelen van het festival zijn gratis te bezoeken en leuk voor de hele familie!

De eerste bevestigde street artists zijn de Schotse SMUG, het Nederlandse duo TELMO MIEL en de HawaÏaanse WOES. In totaal komen er vijftig (!) kunstenaars naar de Afrikaanderwijk. De rest wordt snel bekend gemaakt.

Ook de eerste namen uit het muziekprogramma zijn bekend. De ambitieuze jonge rapper SNELLE bewees met een legendarische 101Barz-sessie vol slimme teksten al over ‘meer persoonlijkheid in zijn bovenlip’ te beschikken dan menig concurrent in het geheel heeft. ZWANGERE GUY oftewel Gorik van Oudheusden, is een van de grootheden in de Belgische hiphopscene. Zijn persoonlijke teksten, gecombineerd met een flinke dosis humor, hebben ervoor gezorgd dat ook Nederland aan zijn voeten ligt. De eveneens Belgische COELY zal ook optreden in de Afrikaanderwijk. Na de lovende kritieken op haar energieke optreden tijdens North Sea Jazz, wordt ernaar uitgekeken haar opnieuw in Rotterdam te mogen ontvangen! Het volledige muziekprogramma zal de aankomende weken bekend worden gemaakt.

In het kort:
POW! WOW! Rotterdam 2019
Festivallocatie: Afrikaanderplein
Street art-route: Afrikaanderwijk
Zondag 15 september 2019
Entree: GRATIS!
Info: http://www.powwowrotterdam.nl

Eerste namen:
🎨 ART: SMUG + TELMO MIEL + WOES
🎵 MUSIC: SNELLE + ZWANGERE GUY + COELY

=====
POW! WOW! Rotterdam wordt georganiseerd door Hiphop In Je Smoel.
Dit festival is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend en van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op http://www.rotterdamfestivals.nl.

Meer Nieuws, Rotterdam