Pol Cosmo fleurde metrostation Marconiplein op met zijn beestjes

De voorbereidingen van POW! WOW! Rotterdam zijn in volle gang en leveren het team lange dagen en korte nachten op. Het is een komen en gaan van kunstenaars op de Rotterdamse Keilewerf, waar je aanstaande zaterdag naast alle street art ook nog een gratis muziekprogramma kunt checken met onder meer Sevn Alias, blackwave., Pietju Bell en Shagga Ranx. Dat belooft snoeiharde straatrap, maar ook soulvolle jazz en zelfs een eigen Chillhop-area voor de meest relaxte tunes.

In de aanloop naar POW! WOW! Rotterdam is er al een en ander gebeurd op het gebied van straatkunst en na Jaune mocht ook Pol Cosmo een metrostation verfraaien met zijn signature art. Dat zijn stencils met daarop zijn eigen ontworpen kleurrijke en gedetailleerde insecten. Je komt ze, mocht je dit weekend naar Roffa komen voor het festival, vast tegen want je vindt ze op metrostation Marconiplein. Dat is het station waar je uit moet stappen en waar vanuit je in enkele minuten naar het festivalterrein loopt.

Er is nog zoveel méér te doen en te zien dit weekend; er is een speciale Part 1-expositie vol kunst van Rotterdams talent, er is een urban sportprogramma met onder meer freerunning en basketbal, er worden twintig voertuigen gepaint en de eigenaars hebben geen idee hoe ze hun geliefde vierwieler terugkrijgen, er is een art run, afterparty met dj’s én een instameet. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd. Check de website van POW! WOW! Rotterdam voor de laatste info en volg het hier op Instagram.

Dat we afdwalen in dit stuk, komt door ons enthousiasme. Een aantal maanden geleden was de eerste Europese editie van POW! WOW! organiseren nog een droom voor ons. Inmiddels is het HAKA-gebouw veranderd in ons tijdelijke hoofdkwartier en zien we de Keilewerf steeds meer kleur krijgen. Anyway, de kunst van Pol Cosmo dus. Martine Kiers (foto’s) en Jasper de Goeij (video) hebben het fantastisch vastgelegd. Check het hieronder en we zien je dit weekend!

Geplaatst door bowie op 12 september 2018