Pi’erre Bourne zorgt voor keiharde chaos in BIRD

Rotterdam, donderdagavond 28 oktober. Vanaf het moment dat de deuren openden, stond er een dikke rij voor BIRD. Terwijl de zaal snel volliep, zat de sfeer er al in. Voor het concert begon gingen de eerste voeten al van de vloer en hoorde je het publiek al vragen om Pi’erre Bourne.

“Yo Pi’erre, you wanna come out here?!”

De producer, die zijn signature tag leende uit een fragment van The Jamie Foxx Show, is voornamelijk bekend van zijn werk voor -en met- Playboi Carti, 6IX9INE, Lil Uzi Vert en Travis Scott. Zelf profileert hij zich als artiest met zijn The Life Of Pi’erre-tapes, waarvan afgelopen zomer het laatste deel verscheen. De robot-achtige vocalen daarvan klinken vanavond in Rotterdam.

“Check yo, check dubbel check!”, horen we, met daaronder een keiharde bass en een flinke tik autotune. Daar komt Pi’erre Bourne rustig de stage op gewandeld, terwijl de zaal transformeerde in een chaos. Nummer na nummer vloog er niet alleen bier, maar ook publiek door de gehele zaal en brak het feest helemaal los. Het was duidelijk dat Pi’erre hier was voor zijn fans, tijdens het gehele optreden nam hij ruim de tijd voor wat interactie met het publiek. Een LP signeren kan toch ook gewoon makkelijk tijdens het optreden?

Bij het laatste nummer zorgde Bourne ervoor dat het dak er echt af geblazen werd en de gehele tent afgebroken was. Zelf was hij als het oog in het midden van de storm. Hij liep weer net zo relaxed van het podium als dat hij on stage was gekomen.

Gevoelsmatig duurde het optreden veel te kort. Niemand was echt klaar om naar huis te gaan. Alsnog voelde de show heel speciaal; een artiest met ruim 1,2 miljoen volgers, die in een kleine zaal als BIRD staat; het zorgde voor een Boiler Room-achtige vibe. Je zag iedereen met een lach en flink wat zweetdruppels de zaal verlaten om nog even een paar happen lucht te pakken. Wie een after wilde kon nog terecht bij de show van Grown George in het café van BIRD.

De rest van de foto’s:

Geplaatst door bowie op 30 oktober 2021