PICTURE THIS: Rotterdam Street Art Photography And the People Behind Its Lens

Met veel trots presenteert Hiphop In Je Smoel, PICTURE THIS: Rotterdam Street Art Photography And the People Behind Its Lens! Dit unieke boek vangt de essentie van de Rotterdamse straatkunst en legt de onmisbare rol van fotografen in deze beweging vast. Op 3 september vindt de boekpresentatie plaats tijdens street art-festival ALL CAPS.

PICTURE THIS is een adembenemende hardcover met 256 pagina’s, gevuld met prachtige foto’s van vier prominente Rotterdamse fotografen: Ben Melger, Martine Kiers, Herman Roelofs en MJay. Dit boek brengt Rotterdamse muurschilderingen en traditionele graffiti samen, waardoor een completer beeld ontstaat van deze inspirerende kunstvormen. De teksten zijn geschreven door Jaap van der Doelen. PICTURE THIS is een Engelstalige uitgave.

PICTURE THIS is een dik koffietafelboek, dat de lezer meeneemt op een reis door de straten van Rotterdam. Het laat niet alleen de schoonheid van de kunstwerken ervaren, maar ook de gedachten en perspectieven van de fotografen achter de lens ontdekken. Dit maakt PICTURE THIS een unieke toevoeging aan ieders collectie. PICTURE THIS is vanaf 3 september beschikbaar in een beperkte oplage van slechts 1500 exemplaren.

De releaseparty

Tijdens de start van street art-festival ALL CAPS, op 3 september, zal de boekrelease plaatsvinden, tussen 14:00-17:00 uur. Dit jaarlijks terugkerende evenement viert de street art-culture in al zijn facetten. Speciale aandacht is er voor murals, workshops, tours en een kidsprogramma op de afsluitende zondag. Het festival vindt plaats in de bruisende wijk Feijenoord, Rotterdam, en duurt van 3 t/m 10 september.

Kunstenaar Super A aan het werk, door Martine Kiers. Tekst gaat door onder de foto.

Tijdens de boekrelease zal PICTURE THIS officieel worden gepresenteerd en krijgen bezoekers de kans om als eerste het boek in te kijken en te kopen. Bovendien opent er een speciale tentoonstelling met beelden uit PICTURE THIS. De boekexpositie zal te zien zijn op de Korte Stadionweg 103B, Rotterdam tussen 3 en 10 september, waar het boek tevens de gehele week  te koop is. De expositie is op deze dagen tussen 12:00 en 18:00 uur te zien.

Noteer 3 september in de agenda en zorg dat je erbij bent! Voor meer informatie over het ALL CAPS en de boekrelease van PICTURE THIS, check je onze socials! Meld je aan via deze link om bij de boekrelease en opening van de expositie aanwezig te zijn.

Het project ‘Picture This’ is Backed By 8.6.

Geplaatst door bowie op 2 augustus 2023