Pharrell laat twee pitbulls los op ronkende bassen

Hoewel het acht jaar geleden is dat zijn laatste album G I R L verscheen, is Pharrell Williams allesbehalve stil geweest. Hij produceerde een heel album voor Snoop Dogg, zat achter de knoppen bij een van de laatste gigantische Migos-tunes en nam de helft van het dit jaar verschenen album van Pusha T voor zijn rekening. Daarnaast maakte hij beats voor wereldsterren als Rosalía, Kendrick Lamar, SZA en Megan Thee Stallion. Nu linkt hij voor het eerst met 21 Savage, en ook homie Tyler, The Creator sluit aan op Cash In Cash Out.

Precies een week nadat hij bekendmaakte dat de track bestaat, is ‘ie geland op de streamingdiensten. Skateboard P tikt natuurlijk ouderwets vier keer af voordat de 808’s definitief beginnen te ronken, en als 21 Savage dan na een paar maten zijn couplet begint te rappen komt er een sample bij, maar blijft de beat zo minimalistisch als maar zijn kan. Ongeveer drie-en-een-halve minuut horen we 21 en vervolgens Tyler over de fijnste luxe in het leven. En in welke vorm dan ook; auto’s, horlogo’s huizen, geld en sieraden. Het grootste plezier; hun ouders blij maken met een huis of een auto.

“Ik wist dat de track agressief was”, vertelt Pharrell tegen Zane Lowe van Apple Music over het nummer. “Dus ik wist dat deze twee erop moesten. Het is alsof ik twee pitbulls loslaat. Ravenous!” En hoewel het de eerste keer is dat hij met 21 Savage samenwerkt – de Atlanta spitter noemde de producer een paar maanden geleden nog King of Drip op Twitter – dient de track als laatste in wat inmiddels een reeks collabo’s met Tyler, The Creator genoemd mag worden.

Tyler, die eerder deze week nog in een uitverkochte AFAS Live stond, heeft namelijk nooit onder stoelen of banken gestoken dat Pharrell een van zijn grootste voorbeelden is, en nodigde hem al uit op zijn albums Wolf (op IFHY, een track die hij ook in Amsterdam speelde) en Cherry Bomb (Keep The O’s). Recentelijk waren de twee nog samen te horen op Come On, Let’s Go, een hoogtepunt van het album van NIGO’s album I Know NIGO!. En ook op Tyler’s laatste plaat CALL ME IF YOU GET LOST horen we P terug.

Cash In Cash Out bevat de kenmerkende rollende bastonen die we uit Pharrell’s werk kennen. Ze zijn vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Mr. Me Too van Clipse uit 2006, of Neck & Wrist van het laatste Pusha T-album It’s Almost Dry. Daarboven bragt Tyler dat ‘ie ‘2.5’ heeft afgeslagen voor een show omdat het podium niet matchte met zijn ethos, en biecht 21 Savage op de gave te hebben in een handomdraai een ‘million dollar street’ aan te kunnen leggen in een derdewereldland, door er simpelweg in te belanden. Ja, ja.

Onbekend is nog of de track een voorbode of single is van een aankomend Pharrell-project. We houden je op de hoogte.

Hieronder is vanavond (vrijdag 10 juni) om 18:00 de premiere van de video te zien. Tot die tijd zie je slechts een preview als je op play klikt. Bovenaan dit artikel check je de track op Spotify!

Geplaatst door bowie op 10 juni 2022