P E R S O N A: hiphopgroep Soultrash laat zien wat ze rocken!

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering: Soultrash!

De hiphop formatie Soultrash bestaat uit zes individuen: de drie vocalisten BLOK, T.Milan en MC Lost en daarnaast de de drie producers CRZE, Jeremy Stoep en Bri All1ne. Ze hebben als groep samenwerkingen gehad met onder meer Ray Fuego. Solo werken ze ook aan nieuwe projecten, vandaar dat ze apart van elkaar gefotografeerd zijn voor deze serie.

Bri All1ne vertelt: “Stijl is belangrijker voor me dan fashion. Fashion volgt trends, stijl heb je zelf in de hand en draagt bij aan je persoonlijkheid op een unieke manier. Maar wat echt niet kan missen is mijn Brainpower-keychain.” MC LOST sluit zich aan bij wat Bri zegt over stijl en fashion, met de toevoeging dat zijn riem duidelijk heel belangrijk is voor hem. CRZE haakt daarop in: “Laatst had ik geen riem toen ik moest hosten. Was al een onzekere hostings, man. Hoe dan ook, ik moet en zal een riem dragen. Als het niet zo lelijk was, zou ik m’n joggingbroek vastzetten met een riem.”

Het maakt de outfit compleet volgens hem. Ook de kleur van zijn sokken zijn belangrijk én onderschat zegt CRZE er achteraan. T.Milan vindt fashion niet per sé belangrijk, hij draagt vooral wat hij er zelf leuk vindt uitzien. “Tegenwoordig is dat een permanent key cord. Het is van een merk dat milieu bewuster omgaat met de productie van hun kleding. Ik hou ervan als kleding een bepaalde betekenis of verhaal erachter heeft, maar ik vindt er ook gewoon dope uitzien.” Blok vertelt dat fashion totaal niet belangrijk voor hem is, maar ook voor hem geldt dat een riem niet mag ontbreken. “Voor de rest draag ik altijd een pak Bar-Le-Duc op m’n lijf.”

“Als ik erover nadenk hoe ik erg ik het zou vinden om forever wacke shits te dragen denk ik wel dat ik ’t belangrijk vind, want dat wil ik niet”, vertelt het laatste lid Jeremy Stoep. Op het moment is Jeremy niet zo bezig met ‘steezen’, hij draagt wat hij zelf wil. “Ik represent wel veel merch, zoals onze eigen Soultrash-merch en sumibu.”

Fotograve Eva fotogafeerde Soultrash in Amsterdam op het dak van een oud bedrijfspand “Tijdens het shooten kwam iedereen met gekke moves en ideeën.
Het was smooth werken en dat zie je dan ook aan de beelden.”

Check nu de zes portretten in de vierde aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 4 januari 2019