P E R S O N A met Black Acid: “Als die mo niet uit jezelf komt zie je er waarschijnlijk ook uit als een pinda.”

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering: Black Acid!

Black Acid is een Amsterdams hiphopcollectief, bestaande uit vier artiesten; DAMNDAMY, Smitty, Dashaeno & Sor. Hun tracks Anne Maré en Eigen Schuld gingen hard en onlangs hebben ze een nieuwe single gedropt; 0701. Ondanks dat ze een groep vormen, zijn de leden afzonderlijk ook veel bezig met soloprojecten, vandaar dat ze ook hier individueel zijn geportretteerd.

Op de vraag hoe of fashion belangrijk voor hen was, antwoordden Dashaeno & Sor duidelijk en zowat in koor. “Nee, ik draag waar ik me lekker in voel.” Smitty vindt het wel belangrijk om er goed uit te zien, “… maar ik hou me niet aan regels of trends, dus nee fashion is niet echt belangrijk voor me.” DAMNDAMY breekt in: “Ja, de mode-model, represent jezelf. Ya dig?”

“Een hoodie is het belangrijkste kledingstuk in dit koude land, denk ik”, aldus Smitty. Ook bij Dashaeno is een hoodie van belang, en mag niet ontbreken aan zijn outfit.
“Wat bij mij niet mag missen is iets wat er eigenlijk niet bij past, maar mijn Phonak-ketting,” zegt Sor, die onlangs bij Noah’s Ark tekende als solo-artiest. Voor DAMNDAMY is het een goede broek: “Het liefst geen spijkerbroek, alleen als die dom fit.”

Hij haalt de inspiratie voor zijn outfits uit zichzelf: “Als die mo niet uit jezelf komt zie je er waarschijnlijk ook uit als een pinda. DAMNDAMY on go!” Dashaeno zoekt het ergens anders. “Ik haal inspiratie uit het Hollandse klimaat.” Sor antwoord kort maar krachtig op de vraag waar hij zijn inspiratie uit haalt: “Gewoon, mijn mood.” Smitty haalt zijn inspiratie uit iconen en tijdperken van de hiphop. “En dan gewoon je eigen creativiteit loslaten daarop”.

Fotografe Eva fotografeerde Black Acid in en omgeving van de Bijlmerbajes, hier zit de studio van Black Acid ook gevestigd. Nadat de kerstboom opgezet was, was de vibe dan ook goed. ACID GANG!

Check nu de vier portretten in de achtste aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 15 februari 2019