Oude en nieuwe helden in onze Spotify-selectie van deze week

Wekelijks selecteren we de twintig hardste tunes van het moment voor je in onze Spotify-playlist. Het klinkt natuurlijk heel erg ‘Wij van WC Eend adviseren WC Eend’, maar we raden je aan om ‘m te volgen. Deze week hoor je oude rotten en next gen-helden, maar allen hebben ze één ding gemeen; ze kunnen rappen. Tot hun kont ervan af valt, zeg maar.

Zo is daar de albumintro van KA’s debuut Behind The Scenes, die met zijn zes minuten aan fantastisch beeldende raps sommige discografieën weg zou kunnen blazen. Daarnaast is er de nieuwste track van Tycho Poort, een heerlijk muzikale variant van new wave ATL-trap. Om nog niet te spreken over Jean Jacques, die verder gaat dan hiphop en verfijnde r&b- en soulinvloeden verwerkt in Thuis Best. Ook dames die in 2020 grote stappen hebben gezet ontbreken niet; S10, Rico Nasty en Che Noir!

En bijvoorbeeld de voor ons tot voorheen onbekende Ghostwridah, die met zijn snel stuiterende single APD in de playlist belandt. We doken even in zijn achtergrond en kwamen erachter dat de rapper uit Miami de zoon is van Eugene ‘Mercury’ Morris, tweevoudig Super Bowl-winnaar met de Miami Dolphins in de jaren ’70. Én dat hij heeft meegeschreven aan Dr. Dre’s nooit verschenen album Detox. Alleen dit soort nerd-feiten zijn al leuk om te weten, dus klik eens wat vaker op de voor jou onbekende artiesten in onze playlist!

Maar naast nieuwkomers hoor je deze week ook oude rotten. De nooit rap in de steek gelaten hebbende veteranen. Zo hoor je een koppenknikker van de Genkse Tiewai, waar Nosa op meedoet. Op een alles verscheurende gitaarrif komen de twee mc’s met bars. Daarnaast is er de terugkeer van AZ op de microfoon. Én een possecut van Your Old Droog’s nieuwste album, waar Mach-Hommy, EL-P en Black Thought op meedoen.

Enjoy!

Geplaatst door bowie op 10 december 2020