Op Paaspop staan dit weekend meer hiphopacts dan ooit

Eigenlijk kon je het al zien aan alleen de eerste hiphopnamen; Paaspop is één van de meest diverse festivals van Nederland. De muziek van Yung Nnelg lijkt op geen manier op die van Lil Kleine, en de turnt up-shows van ANBU -in de Roxy- en De Jeugd Van Tegenwoordig (in de grootste tent als afsluiter) zullen hoe dan ook hoge ogen gaan gooien. Toch heeft het Schijndelse festival er de afgelopen tijd nog een schepje bovenop gedaan met hiphopnamen. Wat heet, nooit stonden er zoveel hiphopgerelateerde acts on stage tijdens de officiële opening van het festivalseizoen. Tijd voor een blik op de line-up.

Met De Jeugd van Tegenwoordig haalt Paaspop een stel rasperformers in huis, maar dat zijn niet de enige routiniers die naar Schijndel komen voor een optreden. Rico & Sticks zijn na hun show op de 2016-editie weer terug om op de zaterdag de Phoenix plat te spelen. Hun live-reputatie is, ondanks vele uitstapjes met Great Minds, Dazzled Kid, een spoken word-show en een reggaeplaat, nog altijd onaangetast en de Zwollenaren staan dan ook garant voor een keiharde hiphopshow.

Mannen bij wie het optreden óók in het bloed zit: De Likt! Vorig jaar sloten ze het festival af in misschien wel de meest zweterige Jack Daniels-tent. Dit jaar beloven ze een show ‘zonder het broekje’, zoals ze in een interview met ons al zeiden. Ronnie Flex sluit de RÉMI-periode af -omdat hij gaat trappen als Flonti $tacks- en komt met Deuxperience Band de Phoenix verwennen. Daarnaast is ook Broederliefde van de partij om de grootste tent van het terrein, de Apollo, aan te pakken. Naast deze drie Rotterdamse hiphopacts komt er hiphop uit alle windstreken samen in het Brabantse.

Ares opent het bal op de vrijdag al vroeg, als allereerste act in de Roxy, maar er is nog meer te beleven voor de hiphopfans die de eerste avond op het terrein te vinden zijn. Wat dacht je van Kraantje Pappie, die net met een uitverkochte clubtour heeft bewezen het optreden nog altijd in de vingers te hebben? Of van Jacin Trill en Leafs, twee jonge, hongerige honden die de jeugd ongetwijfeld kort achter elkaar laten springen in de Roxy op de openingsavond? Op diezelfde vrijdag kun je trouwens krap twee uur later ook nog Joost en ANBU zien in dezelfde tent. Dat wordt een turn-up al op de eerste avond!

Een dag later is het de beurt aan Cartiez om zijn funky hiphop vol synthesizers ten gehore te brengen, heeft Encore opnieuw een flink blok gekregen om Idaly, Latifah en Equalz en DJ’s Odin, Prime, Waxfiend en SMP te laten spelen! Daarnaast speelt Amartey & The Band Recraft een show vol funkyness. Sowieso is hiphop niet te ontlopen die avond; bij STUK & Friends staan Kid De Blits, $HIRAK en Yung Felix on stage, Mr. Polska doet een set tussen de DJ’s in The Warehouse en -zoals gezegd- staan Rico & Sticks in de Phoenix.

De zondag is het alles behalve uitbrakken; vanaf 13:00 zie je dan achtereenvolgens Dave Budha, The Cool Quest en Yung Nnelg in de Roxy, waarna je meteen door kan naar The Warehouse voor Bizzey. In de avond zie je daar ook nog Jebroer, alvorens je de grande finale in kan met De Likt en De Jeugd. Laat je vooral niet leiden door dit artikel wanneer je op Paaspop rondloopt; het festival is er óók om je te verrassen met de meest uiteenlopende acts in andere genres, zo leren onze ervaringen ons.

De timetable van Paaspop check je hier en de allerlaatste kaartjes koop je via deze link.

Geplaatst door bowie op 28 maart 2018