Onze playlist is weer fris met o.a. Rotjoch, Sim-OJ en KAYTRANADA

We waren even on the low in Roermond (Solar foto’s volgen asap!) maar we zagen bij thuiskomst dat onze Spotify-playlist wel weer een grote beurt kon gebruiken. En zo geschiedde. We zijn door alle door ons gemiste releases van afgelopen week gegaan en hebben de spreekwoordelijke krenten weer voor je uit de pap gevist. Dat levert weer twintig fijne tunes op; van dansvloer-vullers tot rapjoints en van r&b-achtige vibes naar UK bangers. We lichten er drie uit, de overige zeventien moet je gewoon op standje burenruzie blazen in je tuin deze week. Cheers!

Rotjoch – Gutter Baby (ft. ADF Samski, Yssi SB & Bryan MG)

Rotjoch heeft zijn eigen album geproduceerd, met hulp van een aantal hele getalenteerde beatmakers en zowat de hele rapscene: Josylvio, RBDjan, Adje, Winne, Henkie T, Sevn Alias, Jonna Fraser, Ronnie Flex, Frenna, Kevin… en dat is nog maar een kleine greep artiesten die de tracklist sieren. Na de kalme intro, waarin Rotjoch uitlegt waar de titel vandaan komt, klapt de eerste volledige track erin met een bizar hard couplet van ADF Samski. Die klinkt agressiever dan anders, en blijft maar liefst twee minuten rijmen op dezelfde klank. Ook Yssi SB gaat er al ratelend in, en Bryan MG is de lijm met een fijne chorus.

Black Thought X Danger Mouse – Strangers (ft. A$AP Rocky & Run The Jewels)

Het laatste voorproefje van het Black Thought x Danger Mouse-album (release a.s. vrijdag 12 augustus!) is er. De twee artiesten vroegen nog wat klinkende hiphop-heavyweights om mee te doen op Strangers. Run The Jewels en A$AP Rocky zijn te horen op de stoffige en kletterende drumpartij. Daaronder horen we het onophoudelijke gedreun van een unheimische synth. RTJ in een verklaring: “We zijn vereerd om samen met onze elite en legendarische vrienden Danger Mouse, Black Thought en A$AP Rocky op deze banger te mogen staan.” En daarmee beschrijft hij die track perfect: BANGER!

Sim-OJ, Elijaz, JONES, Sterre & Jiggy Djé –
Zo Comfortabel

Zo Comfortabel is een remake van de track Comfortabel die in 2020 verscheen op het album Goed Ontmoet van producer SirOJ. Doordat hij daarop een unieke samenwerking aanging met twee andere Molukse artiesten – Jiggy Djé en Wudstik – groeide de track uit tot een Molukse evergreen. De track krijgt anno 2022 een nieuwe eigentijdse jas, met afrobeat-percussie en synths die het geheel net wat meer swing geven. Alle artiesten op de nieuwe track hebben Molukse wortels. Het is tevens het startschot van de samenwerking tussen SirOJ en Sim Fane, voornamelijk bekend van de muziek van S10. We konden hen al samen op een paar festivals aan het werk zien maar zijn na deze track nóg nieuwsgieriger naar wat er allemaal in de pijpleiding zit…

Alle twintig tunes van het moment check je hieronder. Abonneer via Spotify op de playlist en je bent altijd meteen scherp!

Geplaatst door bowie op 10 augustus 2022