NSR Alert #7: Sammie

Sammie Sedano is een 21-jarige MC uit Rotterdam-Noord. Als member van The Dirtbag Crew stond hij op het podium tijdens BoomDox en Definitie van Hiphop. Onlangs bracht hij samen met Bundy Styx de Late Night Bergweg EP uit. Op dit moment werkt hij met producer Dayle aan een pre-album.

 

Hoe wist je van het bestaan van de dropzone contest?
“Ik kijk regelmatig op de HIJS-website, zo kwam ik bij het NSR item terecht.”

 

Waarom besloot je mee te doen?
“Een jaar of twee geleden wou ik me inschrijven voor New Skool Rules, ik heb dat toen niet gedaan omdat ik zelf vond dat ik nog niet voldoende materiaal had voor zoiets. Toen ik laatst op de Hiphop In Je Smoel website de contest voor een spot op het evenement zag staan, heb ik mezelf direct ingeschreven.”

 

Hoe ken je New Skool Rules en wat betekent het voor jou?
“Als Rotterdamse artiest kan je er eigenlijk niet om heen. Er hangen posters in de stad en ook in de lokale media wordt er over gesproken. Het is dus geen verrassing dat ik de naam al eerder heb horen vallen. Zelf ben ik er nog nooit geweest, ook niet als bezoeker. Het wordt voor mij een geheel nieuwe ervaring. In mijn ogen is New Skool Rules een evenement dat opkomende artiesten de mogelijkheid biedt om gezien te worden door professionals. Het is aan ons artiesten om te laten zien wat we in huis hebben.”

 

Wat kunnen we van de show op New Skool Rules verwachten?
“Nieuw materiaal van mijn opkomende projecten.”

 

Wat kunnen we in de toekomst aan muziek verwachten?
“Op het moment met ik bezig met een pre-album samen met de producer Dayle. Daarnaast werk ik aan een EP met Dirtbag-member Jack Diamond.”

 

Waar kunnen we je binnenkort nog meer aan het werk zien?
“Verdere optredens zijn te vinden op de website www.thedirtbagcrew.com!”

 

Wil je zelf nog iets kwijt?
“Check deze video’s!”

 

 

HIJS Presents: Dropzone Live! vindt vanavond (5 april) plaats in Factory 010. De avond begint om 19:00 en duurt tot 21:30. Kaarten zijn te koop aan de deur. Voor meer info over New Skool Rules ga je naar hun website.

Geplaatst door bowie op 5 april 2013