Vier onze verjaardag mee tijdens de tweede editie van POW! WOW! Rotterdam

Toen HIJS twintig jaar geleden begon, kon niemand vermoeden dat een website die uit liefhebberij registreerde wat er in de Nederlandse hiphopscene gebeurde, uit zou groeien tot het platform wat het nu is. Een platform dat deze week met de organisatie van de tweede editie van POW! WOW! Rotterdam aan de vooravond staat van het grootste project dat we ons ooit op de hals gehaald hebben. En wat hebben we er zin in!

Tijdens POW! WOW! Rotterdam komen breakdance, muziek en vooral street art samen in een evenement met internationale allure in het Afrikaanderpark. De kunstenaars die muurschilderingen verzorgen staan inmiddels allemaal op hun hoogwerkers (en in één geval op een vaartuig) en zijn begonnen aan hun werk. Komende zondag hopen ze allemaal hun ontwerp af te kunnen ronden, en vieren we dat met het finale-feest!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A hip hop mural grid on day one. 🐼 Progress by @woes. 👀🤙🏻 • // Supported by @monsterenergy, @47, @powwowworldwide, @montanacans, @hiphopinjesmoel, @rewriters010, @clandebanlieue, @stichtingdenieuwelichting, @riwalbenelux, @ibisrotterdamcitycentre, @fritzkola • #powwowrotterdam #RSCW #streetartandgraffiti #publicart #urbanart #instagraffiti #urbanexploration #contemporaryart #art #artgram #wallart #spraycanart #murals #muralart #streetartist #streetarthunter #graffiti #graffitiart #walls #cbkmaaktmogelijk #streetphotography #hiphop #grafite #streetarteverywhere #xplorethestreets #neverstopexploring #streetculture #rotterdam #powwowrotterdam2019 #streetartfestival

Een bericht gedeeld door POW! WOW! Rotterdam (@powwowrotterdam) op

De muurkunst is namelijk niet het enige waar we op ons verheugen. Tijdens 20 VANS 30 CANS worden busjes, campers en vrachtwagens gepaint worden door een selectie van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De Londense Slinkachu komt zijn spitsvondige miniaturen verstoppen in de botanische tuin aan de rand van het park, en Spenser Little is zijn bijzondere interventies in ijzerdraad sinds afgelopen weekend overal in Rotterdam aan het achterlaten.

Daarnaast hebben we een aantal pop-up musea die je absoluut niet wilt missen, presenteert HustleKidz een dag vol demo’s en dance battles op de BBOY Stage en staat er op de main stage een selectie van artiesten die alles van een uitstekende muzikale omlijsting voorzien.

Mocht het je door alle info gaan duizelen en zie je door de bomen het bos niet meer? Op powwowrotterdam.nl vind je alle praktische info. Check de line-up van kunstenaars, het blokkenschema en een plattegrond van het festivalterrein en de wijk. Wandel rustig zelf eens langs om de kunstenaars aan het werk te bekijken, maar kom vooral langs op zondag 15 september om de eindresultaten te bekijken én groots te vieren!

POW! WOW! Rotterdam poster

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 9 september 2019