Dit is het muziekprogramma van POW! WOW! Rotterdam

POW! WOW! Rotterdam, het street art-festival dat op 15 en 16 september wordt gehouden op de Keilewerf in Rotterdam, voegt vandaag een gevarieerd muziekprogramma toe aan de line-up. Naast kunst en sport kunnen bezoekers op zaterdag 15 september ook gratis genieten van diverse hiphopacts op een buitenpodium. Nationale toppers als Sevn Alias en Pietju Bell staan die dag op het podium, naast een aantal verrassende internationale acts.

De Belgische top komt naar Rotterdam

De Vlaamse Coely stond in de begindagen van haar carrière al in het voorprogramma van grootheden als Kendrick Lamar en J. Cole met haar mix van grooves, vibes, zang en rap. Met haar band brak ze afgelopen zomer al grote festivals als North Sea Jazz, Tomorrowland en Pukkelpop af. Wat wil je ook, met een debuutalbum als Different Waters op zak, dat even puik als divers is. In haar show vermengt ze snoeiharde raps met soulvolle uithalen; Rotterdam kan zich opmaken voor een wervelende headline-show van deze Antwerpse.

Eveneens uit België: blackwave. Met hun jazzy keys en zinnige raps bombardeerde het Antwerpse hiphopduo, bestaande uit producer Willem Ardui en rapper Jaywalker, zich als een van Europa’s meest veelbelovende acts, zowel live als in de studio. Met hun debuut-EP Mic Check knipogen ze naar klassiekers van J Dilla, D’Angelo en Mos Def. Live delen ze het podium met jazzmuzikanten. Wie blackwave. zegt, zegt live muziek. Rock Werchter maakte het al mee, nu is het aan Rotterdam. Een must see!

POW! WOW! Rotterdam | Sevn Alias

De spotlight op de Nederlandse straat

Ook de vaderlandse scene krijgt een flinke schijnwerper op zich gericht tijdens POW! WOW! Rotterdam. Zo staat Sevn Alias on stage, vlak na de release van zijn nieuwe album Recasso dat op 31 augustus verschijnt. De afgelopen drie jaar rijgde hij de successen aaneen en scoorde hij hit na hit. Gass, Ma3lish, Kifesh, Turnen, Tempo, Patsergedrag, Pray For Job; de lijst groeit nog steeds. De swingende single Seeka is een veelbelovend voorproefje van zijn nieuwste werk en zijn shows op onder meer WOO HAH!, Lowlands en Pinkpop onderstrepen ook zijn capaciteiten op het podium. Today was a good day, blow al die Seekaaaa!

De naam Pietju Bell gonst al jaren door de hiphopscene. Debuutsingle Als Je Wist Dan Je Weet ging meteen goud en hij stond al op vele grote podia. Op zijn kersverse debuut Als ‘t Maar Lukt dat in augustus verscheen, leer je de man achter de artiest kennen. Met zijn onnavolgbare flows en fascinerend gebruik van straattaal gecombineerd met zijn half Brabantse tongval, is Pietju klaar om definitief door te stoten naar het eindstation; de top. POW! WOW! is de volgende halte.

POW! WOW! Rotterdam | Het Gezelschap

Nieuw, eigen én Rotterdams

De line-up wordt gecompleteerd door een selectie van de fijnste Rotterdamse acts. Het Gezelschap is een nieuw trio bestaande uit Jordy (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Juno Rissema, de nachtburgermeester van Dordrecht. Op papier ziet die combinatie er al te gek uit, maar wie de muzikanten van het trio kent weet dat dit één gekke maar energieke bende gaat worden.
Hetzelfde geldt voor de show van de almaar opkomende Shagga Ranx, een naam die op dit moment veelvuldig oppopt bij diverse Rotterdamse podia. Logisch, want zijn liveshow is explosief.
Die energie wordt getemperd door Philanthrope en DJ Splend. Namens het internationaal gerenommeerde Rotterdamse label Chillhop Music, bieden zij je de beste lo fi-hiphop, jazzhop en triphop in een eigen area! Voor die chille vibes kun je tussen 12:00 en 18:00 terecht bij restaurant Uit Je Eigen Stad.

De Rotterdamse dj’s Ray Escobar en Darryl Antunez (bekend van The Scenario) verzorgen de tunes tijdens de afterparty en zullen ook tussen de acts door draaien. Daarnaast zorgen ook Dencho, Slimsalabiem en Deus voor muziek overdag. En 12 Volt collectief Move around Sound haalt hun mobiele sound system(s) uit de garage om een aantal block parties geven wanneer zij zaterdag langs de route naar beide festivalterreinen staan!

Het precieze tijdschema zal in aanloop naar het festival worden gepubliceerd. Check de volledige line-up met alle artiesten op de officiële website.