M’s: muziek van Mach-Hommy, Massih Hutak, Migos, Millz en meer

Onze Spotify-selectie van deze week is weer fresh! We hebben zoals je in de titel boven dit artikel hebt kunnen lezen dat er een hoop muziek komt van artiesten waarvan hun naam begint met de letter M, maar er verscheen nog veel moois de afgelopen week. We zetten het voor je op een rijtje in onze Spotify-playlist en lichten drie van de twintig gecureerde tracks uit!

Mach-Hommy – Folíe A Deux (ft. Westside Gunn & Keisha Plum)
Jaren geleden was Mach-Hommy, een rap-enigma uit New Jersey, bijna onderdeel van Griselda te noemen. De chemie tussen Westside Gunn en hem was niet te ontkennen. Toch scheidden hun wegen en bouwden ze zonder elkaar aan hun carrières. Maar eerder dit jaar dook Mach-Hommy weer op met een bijdrage op EasterGunn Day 4 Freestyle. En wat blijkt? Dat is hen zo goed bevallen dat Gunn als executive producer betrokken werd bij Pray 4 Haiti, het nieuwe album van Hommy. Hij rapt drie keer mee, en ook Tha God Fahim is erop te horen. De grimmige jazz-loops vol blazers en pianotonen vliegen je om de oren; die zijn gemaakt door onder meer DJ Green Lantern en Camouflage Monk.

Lil Baby – We Win (ft. Kirk Franklin)
In julie kunnen fans naar de bioscoop om het vervolg op de klassieker Space Jam te zien. 25 jaar na de release van die film verschijnt dat Space Jam: A New Legacy. Net als bij de voorganger zal er met curator Lebron James opnieuw een soundtrack van topkwaliteit mee gepaard gaan. Deze week krijgen we een voorproefje, en wat voor één. Een samenwerking tussen Lil Baby en Kirk Franklin, op een productie van Just Blaze! Een grootse productie, holy bars en een retourtje naar de kerk.

Big2 – Denk Er Niet Meer Over Na (ft. Latifah, Jebroer & Sugacane)
In het coverinterview dat we onlangs publiceerden, noemde Big2 Denk Er Niet Meer Over Na al zijn ‘eigen Still D.R.E.’. En dus besloot hij die track nieuw leven in de blazen met een remix. Verschillende generaties werden ervoor verenigd. Latifah mag het bal openen met felle bars en Jebroer geniet van de kunsten van zijn thuiskok terwijl anderen nog naar Loetje moeten voor een goede biefstuk. En omdat Big2 Sugacane al name dropte op het origineel en hem ook een rol bood in de videoclip, kon hij niet ontbreken met een killer verse. Big2 sluit zelf af. Ja, dit is een banger!

En dan hebben we in die titel nog niet eens Method Man, Makkie, Mozzy en miro genoemd. Check ze allemaal hieronder.

Geplaatst door bowie op 21 mei 2021