MIKE brengt 19 november de New Yorkse underground naar BIRD

Als je nog niet van MIKE hebt gehoord is dit het moment om je in te luisteren. De jonge rapper/producer maakt al lange tijd waves in de underground rapscene en zijn projects worden bejubeld door muziekcritici van bijvoorbeeld Pitchfork. MIKE heeft geopend voor acts als Blood Orange en Earl Sweatshirt en staat vrijdag 19 november in BIRD, Rotterdam!

Age aint nuthing but a number. Niks is méér waar als we het over rapper/producer MIKE hebben. De 22-jarige MIKE speelde een grote rol in het ontwikkelen van een nieuwe sound en stijl in de underground hiphopscene. Opgegroeid in zowel Groot-Brittannië als The Bronx, haalt MIKE zijn inspiratie uit verschillende artiesten en genres zoals King Krule, Earl Sweatshirt, MF DOOM, house en grime.

In 2017 betrad MIKE de scene met zijn mixtape May God Bless Your Hustle, die een Best New Music-review van Pitchfork ontving. Hij volgde in 2018 de succesvolle mixtape op met zijn debuutalbum War In My Pen. In 2019 dropte hij zijn tweede album, het door Pitchfork met de titel Best New Music bekroonde, Tears of Joy. Het jaar daarop bracht MIKE het album Weight of the World met features van Jadasea en Earl Sweatshirt. Alsof drie albums in drie jaar tijd niet genoeg is, kwam MIKE dit jaar met Disco!, misschien wel de meest boeiende en interessante plaat uit zijn oeuvre tot nu toe.

De trouwe HIJS-lezer kan met korting kaartjes kopen. Toets de code MIKEinjesmoel in tijdens je bestelproces en je krijgt een sicke korting. Je betaalt dan 12,50 in plaats van 18,50.

Geplaatst door bowie op 2 november 2021