Belgische straatkunstenaars verfraaien metrostations in aanloop naar POW! WOW! Rotterdam

Op 15 en 16 september zorgt POW! WOW! Rotterdam voor meer kleur in de havenstad, maar ook in aanloop naar het gratis toegankelijke festival zal er nieuwe kunst gecreëerd worden. Twee Belgische straatkunstenaars zorgen tussen 27 augustus en 1 september voor ondergrondse kunst in twee metrostations.

Jaune | POW! WOW! Rotterdam

Met kleine interventies zullen de Brusselse kunstenaar Jaune en Pol Cosmo uit Gent de metrostations Eendrachtsplein en Marconiplein tijdelijk verfraaien. Jaune staat bekend om zijn stencils van werklui zoals vuilnismannen en straatvegers, terwijl Pol Cosmo vaak insecten vereeuwigt op muren.

Pol Cosmo | POW! WOW! Rotterdam
Photo by Ferdinand ‘Ferre’ Feys

In de aanloop naar het gratis street art-festival POW! WOW! Rotterdam, dat naast veel kunst ook een muziek- en een sportprogramma herbergt, slaan Rewriters010 en RET de handen ineen om straatkunst ook onder de grond onder de aandacht te brengen. In 2016 won Rewriters010 zowel de jury- als publieksprijs bij de Aardig Onderweg Awards van de RET voor hun inzet ter promotie van de street art in Rotterdam. Onderdeel daarvan was een reis naar de Hawaiiaanse editie van het POW! WOW! festival, waar al snel het idee ontstond en de banden werden gesmeed om het festival naar Rotterdam te halen. Die eerste Europese editie van het festival vindt nu eindelijk plaats op de Keilewerf in het Merwe-Vierhavengebied, dat niet toevallig zeer goed bereikbaar is via de stations waar de kunstenaars te werk gaan.

Wie de twee Belgische street artists aan het werk wil zien, kan tussen 27 augustus en 1 september dagelijks vanaf 19:00 terecht bij de Rotterdamse metrostations Eendrachtsplein en Marconiplein.

De volledige line-up van artiesten en muzikanten op POW! WOW! Rotterdam vind je hier. Het Facebook-event vind je hier.