MC Melodee is vooral trots op La Melodia

Tijdens het maken  van Spaced Out was het nog niet bekend dat La Melodia ophield te bestaan, de beslissing is vorige maand genomen door I.N.T. . Melodee zegt hierover: “La Melodia is mijn baby, het is begonnen als mijn soloproject. Ik heb er 8 jaar keihard aan gewerkt en het is muziek dat rechtstreeks uit mijn hart komt. Ik zou dat nooit opgeven. I.N.T. is een purist en hij kan er niet tegen dat ik ook andere muziek maak onder de naam MC Melodee. Hij wil daar niet mee geassocieerd worden.”

Melodee was al een tijdje op de hoogte van de gedachten van I.N.T. , maar dat neemt niet weg dat ze erg teleurgesteld is in haar producer: “Ik vind dat je twee verschillende projecten naast mekaar zou moeten kunnen doen. Niemand bepaalt voor mij welke muziek ik wel of niet kan maken. Ik ben zwaar teleurgesteld in I.N.T. omdat hij zonder mij iets te zeggen onze studio heeft leeggehaald. Al mijn releases, platen, media waar ik insta, alle apparatuur, ja echt alles heeft meegenomen. Zelfs lamelodia.com was offline gehaald. Ik heb niets meer van La Melodia, kun je dat voorstellen? Dat is de grootste bitchmove die je maar kan maken.” 

Ondanks het nieuws nog vers is kijkt Melodee met veel trots terug op de afgelopen acht jaar: “We hebben er alles uitgehaald voor onszelf. Ik heb altijd doelen gesteld en die hebben we behaald. Ik ben daar erg trots op. Mensen hebben vaak tegen me gezegd dat ik met andere producers zou moeten samenwerken, dat ik dan meer zou kunnen bereiken. Maar ze snappen niet dat het mijn bewuste keuze was om de muziek te maken die wij maakten.”

La Melodia kon op veel aandacht rekenen in het buitenland, van Japan tot Indonesië of van New York tot Kaapstad. Terwijl de aandacht in Nederland een stuk minder was. Wil Melodee nog wel in Nederland blijven wonen met het oog op haar mogelijkheden als artiest? “Amsterdam is de perfecte uitvalsbasis, met een internationale vlieghaven. Ik heb een heel fijn huis in het centrum en elk weekend gigs dus ik zit hier prima. Persoonlijk zeg ik je wel dat ik naar een warm klimaat wil. Als artiest hoef je niet perse op een bepaalde plek te wonen, zolang je maar internet en opname mogelijkheden hebt. En je moet natuurlijk je PR op orde hebben.”

Ten slotte vertelt Melodee dat ze zich door deze gebeurtenissen niet uit het veld laat slaan en inmiddels gestart is met een nieuwe EP die eind 2012 moet verschijnen inclusief een aantal video’s. De EP heeft een 90’s concept en Cookin Soul is een van de producers die een belangrijke rol gaan spelen. Meer nieuws hierover volgt.

I.N.T. was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst door bowie op 19 oktober 2012