Lacken Is Een Ziekte, maar Marone is ervan genezen

Marone is al een tijdje te vinden op onze radar. De rapper uit Zuid-Limburg maakte de afgelopen jaren al indruk met diverse singles en EP’s, maar nu doet hij er nog een schepje bovenop. Zijn nieuwe tape Lacken Is Een Ziekte is niet zomaar een mixtape, het project omvat nog veel meer. Naast de gemixte versie (door DJ Drivah en gehost door 4SHOBANGERS) is er ook een versie met losse tracks te vinden op Spotify en tevens is er een korte film verschenen. Lacken is dus niet wat Marone doet. Wij spraken hem over de release, die uitgebracht wordt via ROQ ‘N Rolla Music, het platform van Jebroer.

“Ik heb er zelf ook last van gehad, dat ik lacking was in een hoop dingen. Maar die tijden zijn nu voorbij, want ik realiseerde me dat als je ergens honderd procent voor gaat, je dingen kunt bereiken”, vertelt Marone in een park in Rotterdam. Zijn nieuwe project is van grote omvang, met een film en twee versies van de tape. In onderstaande video vroegen we hem naar de totstandkoming ervan, maar hebben we het ook over zijn come-up, hoe hij terechtkwam bij Jebroer en over hoe hij zichzelf in de hiphopscene ziet anno nu. Scrol gerust door om ook de korte film te zien én natuurlijk de tape te beluisteren en maak van je avond een Marone-avond!

Zoals gezegd, heeft Marone de plaat ook gegoten in een korte film, die zeer de moeite waard is. In een half uurtje neemt de Maastrichtenaar je mee naar Parijs (hoe kan het ook anders met een track die Eiffel heet), naar een pizzeria en naar een belangrijke meeting met Jebroer, terwijl je door Drivah en 4SHOBANGERS verzorgde tape hoort. Sick!

Beluister de release hieronder via Spotify!

Geplaatst door bowie op 23 april 2018