Lefto & Krewcial – Out Of The Blue

Dat Lefto een grote fan van Madlib is was al langer geweten. Een set van Lefto zonder een nummer van Madlib is dan ook ondenkbaar. Zo’n grote verrassing was het dan ook niet dat Lefto en Krewcial, die al naam maakten bij het Studio Brussel (http://www.stubru.be) programma De Hop (elke maandagavond om 23u), ook eens met hun neus in de grote collectie van Blue Note mochten snuffelen.

De keuze moet natuurlijk moeilijk zijn geweest. Blue Note is dan ook het grootste en bekendste jazzlabel met alleen maar kwalitatieve releases. Als je dan weet dat grote namen zoals Madlib en Buscemi je al voor zijn gegaan moet de druk wel groot geweest zijn om er werk in te steken.. en dat hebben ze zeker gedaan! Waar mensen als Buscemi alleen maar een selectie van nummers maken en er verder eigelijk niets mee doen, maken deze twee heren er geheel nieuwe nummers van door urenlang knip en plakwerk. Resultaat: Out Of The Blue: 22 nummers die, ook al zijn ze door verschillende mensen gemaakt, naadloos in elkaar overgaan.
Om nog maar eens te vergelijken met Madlib: halen ze hetzelfde niveau? Ja! Beter nog: ik geniet meer van Out Of The Blue dan van Shades Of Blue.. Het blijft ook niet alleen instrumentaal: op Meanwhile On The West Coast doen Kazi en OhNo hun ding. Op Nothin’ Betta hoor je zelfs Krewcial een paar rijms droppen! Heerlijk gewoon om te chillen na een vermoeiende dag, of om de temperatuur te laten stijgen met je vriend of vriendin..
Om het kalmerende effect te verhogen komt op Was it? de heerlijke stem van Dee Ferguson door je speakers. Nu hoor ik je al de vraag stellen: is dit nog hiphop? Hoort dit wel thuis op een hiphopsite? 100% Hiphop of niet, het is een superalbum dat gewoon aandacht verdient!
De cover doet vermoeden dat alleen Lefto en Krewcial de nummers geproduceerd hebben… Niet dus: de befaamde DJ Grazzhoppa en DVL produceerden elk ook een nummer. Met vier producers zou je wel eens vermoeden dat je dit aan de nummers kunt horen. Nee hoor, alle nummers passen perfect bij elkaar en geen enkele keer kreeg ik een eentonig gevoel. Waar ik bij Madlib’s Shades Of Blue tegen het einde toch wel liever iets anders opzet…

Resultaat: 22 juweeltjes die je bijna een uur doen chillen, of het nu in de trein, de huiskamer of zelfs het toilet is, na Out Of The Blue te luisteren zul je zeker geen slecht gevoel hebben! Lefto is dan misschien op de eerste plaats DJ en Krewcial misschien wel MC, maar dat belet hen niet om ook een plaats aan de top van producers in de Benelux op te eisen. Een aanrader!

Meer info: http://www.b9000records.com/ en http://www.krewcial.com/

Tracklist:
01. Intro (prod. by Krewcial)
02. What’s Up With Joe? (prod. by LeFtO)
03. A Night in Tijuana (prod. by Krewcial)
04. Byrds Fly High (prod. by LeFtO)
05. Interludes Are Great #1 (prod. by LeFtO)
06. Matteo’s Affair (prod. by Krewcial)
07. Gordon Lovers (prod. by LeFtO)
08. Meanwhile On The West Coast (ft. Kazi & OhNo) (prod. by Krewcial)
09. My Neighbour Likes House Music (prod. by LeFtO)
10. Interludes Are Great #2 (prod. by LeFtO)
11. Green Light (prod. by LeFtO)
12. Come Down (prod. by LeFtO)
13. Nothin’ Betta (prod. by Krewcial)
14. Lonely Earl (prod. by Grazzhoppa)
15. Laws & Rules (prod. by LeFtO)
16. Summer Heat (prod. by LeFtO)
17. Was It ? (ft. Dee Ferguson) (prod. by Krewcial)
18. Interludes Are Great #3 (prod. by LeFtO)
19. The Hour After (prod. by DVL)
20. All Together (prod. by LeFtO)
21. Interludes Are Great #4 (prod. by LeFtO)
22. Outro (prod. by LeFtO)

Geplaatst door bowie op 19 februari 2005