Latto, Madoc, Rotjoch, Your Old Droog en vele anderen in onze playlist!

Zonnige dinsdag, hete tunes! We hebben weer een hele zwik releases voor je doorgespit, op zoek naar de beste tracks van het moment. Uiteraard hebben we daarna een refresh uitgevoerd van onze Spotify-playlist, zodat je deze week weer aan kunt vallen met nieuwe heat. We beschrijven drie tracks voor je, de overige zeventien kun je uiteraard zelf checken. Leggo!

Latto – Wheelie (ft. 21 Savage)

Latto maakt zich op voor haar nieuwe plaat, de opvolger van haar major-debuut Queen Of Da Souf. De ATL-spitter bracht eind 2021 nog Big Energy uit, haar grootste hit tot nu toe, en pakt nu door met een 21 Savage-featuring. “Pop it like a wheelie, hop on top and I go silly”, horen we haar in het refrein zeggen, terwijl ze een wheelie uitvoert op de highway, en danst tussen een kleurrijke collectie old timers. Dope clubrap, het is er nog.

Madoc – Wie?! (prod. C-Lance)

De Leeuwardense rapper Madoc timmert al geruimte tijd aan de weg met zijn muziekcarrière. Vorig jaar bracht hij nog het album Nooit God uit. Voor zijn nieuwste single Wie?! werkt hij samen met zijn favoriete producer uit de USA: C-Lance. “Voor mij is werken met hem als werken met de holy grail, hij produceert alle muziek waar ik fan van ben. Het klikte enorm tussen ons en ik weet zeker dat het niet bij deze ene track blijft.” C-Lance kennen we van zijn werk voor Vinnie Paz, Merkules en Tech N9ne, om maar een paar mc’s te noemen. Het resultaat is een banger. +10 voor de rijm BS / zielig, Madoc!

Your Old Droog – Scooby Snacks (ft. Mach-Hommy)

Op het nieuwe album van Your Old Droog staat – en maar goed ook – weer een collabo met Mach-Hommy. We zouden er heel veel woorden aan vuil kunnen maken. Echter is dit zo’n tune die je gewoon moet blazen. MF DOOM-vibes, in de meest positieve zin van het woord.

De hele playlist check je hieronder. Pro-tip: abonneer erop, dan ben je als eerste op de hoogte van de update!

Geplaatst door bowie op 15 maart 2022