Lastplak in de ruimte: check de muurschildering ‘Space’ in Rotterdam!

Tijdens de laatste editie van HIJS Live in Crooswijk realiseerde Lastplak Collective een nieuwe mural in een tunneltje aan de Van Meekerenstraat. Met een line-up waar street art-liefhebbers van smullen, ging het collectief aan de slag met het thema ‘Space’ aan twee verschillende kanten van de voetgangerstunnel. Nu is de aftermovie te zien!

Elk van de leden koos een ‘eigen’ deel van de muur, waarna ze naar elkaar toewerkten en uiteindelijk de muur compleet op konden vullen. De signatuur-stijlen van de leden komen naar voren, net als hun gedeelde voorliefde voor leurrijke composities en cartooneske karakters.

Zo zijn er -bijna vanzelfsprekend- verschillende Oxies te vinden in de tunnel, naast de robot R2D2 uit Star Wars en een als pony bereden wandelende AT-AT-tank. Ook voegde de gerenommeerde Nederlandse striptekenaar Robert van Der Kroft zich bij het gezelschap, dat verder bestond uit GRRT, Boortorrie, Oles, Doodkonijn en Ox Alien, dus zijn ook Sjors & Sjimmie in de welbekende Bromstar vereeuwigd op de muur.

Het kunstwerk is sindsdien onderdeel van de street art-route die door Crooswijk loopt en te lopen is met behulp van de Rewriters-app. Download ‘m via deze pagina (beschikbaar voor zowel Android als iOS!) en je bent altijd up to date wat betreft de nieuwste street art in Rotterdam. Kun je ook meteen de andere route, die je door het Rotterdamse centrum leidt, een keer wandelen!

Geplaatst door bowie op 30 november 2017