Kraantje Pappie kleedt zijn show uit, maar blijft aan als steengoede live mc

Afgelopen vrijdag stond de Crane III tour van Kraantje Pappie in 013. Wij waren daar natuurlijk bij aanwezig en kwamen achter het volgende:

kraantjepappiein013

Kraantje Pappie:

– heeft inmiddels een discografie waarmee hij een anderhalf uur durende show kan vullen.

– heeft de skills om ook live zijn tongue-twisters (Best Wel Een Ding bijvoorbeeld) ten gehore te brengen.

– vindt het zelf niet meer leuk om ‘Waar is dat Kraantje?!’ te roepen, maar hij deed het toch.

– heeft schijt aan wat anderen ‘fashion’ vinden. Hij kwam op in een Daffy Duck-jogging, deed een kledingwissel en kwam terug met hoed en een sweater om zijn middel (“Kanye doet ’t ook, is leuk joh!”) en eindigde in zijn blote getattoëerde bast.

– is live een van de beste rappers van Nederland. Verstaanbaarheid, hits, charisma en perfecte wisselwerking met Fiddox, he still got it.

– investeert naast zijn skills ook in een goed uitziende show met een opblaasbaar kussen, een hoge dj-booth, confetti et cetera.

– is uitermate vriendelijk. Verzoek om Pompen te spelen werd gehonoreerd, bedankte iedereen in zijn crew en die van 013 en dronk na de show nog een biertje met alle fans en schoot nog ruim een uur foto’s in de foyer.

– heeft de perfect uitgeproduceerde beats, die live tien keer zo hard binnenkomen als op plaat.

– leunde niet meer op oude trucs als wall of deaths, het springen van links naar rechts et cetera. In plaats daarvan ligt de focus bij het perfect spitten van de verses. Lekker!

– zorgde al met al voor een fijne rapshow waar de kwaliteit vanaf druipt, zonder al teveel poespas en party-elementen.

Geplaatst door bowie op 28 november 2016