Kern Koppen – Terug naar de kern

Je kunt er onderhand wel een quizvraag van maken: Welke Haagse Hiphopgroep is vier keer van naam (én samenstelling) veranderd en wat waren die namen? Haagsche Bluf, Bluf Technici, 3e Kamer, Nuclear Family en nu dus Kern Koppen. Waar Nuclear Family nog uit vijf man bestond, zijn er nu nog drie over: Ki, Ahab en producer Tommy 2 Times.

Laten we maar meteen eerlijk zijn: na de eerste track wordt het, afgezien van Neem Een HIJS, alleen maar minder. Overigens hoeft dat niet per definitie een negatieve geladen opmerking te zijn aangezien Kern Koppen, de openingstrack, een banger van jewelste is. Helaas komt de rest van de tracks niet boven de middelmaat uit, wat overigens absoluut niet door de producties komt. Misschien dat Wat Dan Nog? ietwat uit de toonvalt vanwege het hoge “urban-gehalte”, maar dat zegt natuurlijk niets over de productiekwaliteiten van Tommy 2 Times.

Het is des te jammer om te constateren dat de MC’s niet kunnen excelleren. Ki en Ahab laten zien dat ze over een redelijke flow beschikken, maar tekstueel is het allemaal magertjes. Ook missen de rappers kracht en overtuiging in hun stem om hun stempel te drukken op Terug Naar De Kern. Gelukkig krijgen de mannen nog wel hulp van Pape Mann. Met zijn bijdrage op Neem Een HIJS brengt hij lekker wat variatie bij de wat monotone, rustige stemmen van Ki en Ahab.

Op Terug Naar De Kern is verder een DVD te vinden van het afscheidsconcert van Nuclear Family en bovendien zijn er nog twee bonustracks toegevoegd. Helaas kunnen deze dingen het niveau ook niet omhoog krikken, wat niet wil zeggen dat de DVD niet leuk is voor de Nuc-fan. De zeer dope hoes, DVD en bonustracks ten spijt: Terug Naar De Kern is een product met potentie, maar meer ook niet. Het is dus te hopen dat Tommy 2 Times in de toekomst met dopere MC’s aanklampt. Oordeel zelf en check de hele EP op Myspace.

Tracklist:
01. Kern Koppen
02. Waar Ik Vandaan Kom
03. Neem Een HIJS met Pape Mann
04. Wat Dan Nog?
05. Terug Naar De Kern
+ 2 Bonus Tracks

Meer info: Kern Koppen

Geplaatst door bowie op 26 januari 2008