Kern Koppen presenteert ‘KAMIKAZE COPILOOT’ twee keer in Den Haag

Na het nationale succes van hun theaterdebuut STOMP is Kern Koppen terug. Met het nieuwe stuk Kamikaze Copiloot storten de Haagse broers Guus en Frank van der Steen zich op het gelaagde landschap van onze tijdsgeest. De filosofieën rollen rijmend van de tong, terwijl de gebroeders de bezoekers meenemen in hun diepteonderzoek. Hoe gaat het met de mens? Wat sluimert er onderhuids? Valt er nog wat te dromen? De juiste vragen zijn minstens zo belangrijk als de antwoorden.

“Spottende humor, stoffige beats en vervormde samples: de show geeft spoken word een nieuwe dimensie en etaleert een geheel eigen combinatie van poëtisch verpakte anekdotes, schurende raps en dichtende analyses”, beloven de twee. Kern Koppen Guus en Frank van der Steen zijn veelzijdige kunstenaars binnen de Haagse grootstedelijke context. Al decennialang treden ze op, onder diverse namen; Nuclear Family, MC Ahab, Ome Guus, MOVNT OLYMPVS, Derde Kamer én dus Kern Koppen.

Signatuur aanscherpen

Bij laatstgenoemd project staan muziek, video en spoken word centraal. Als inhouse tekstschrijver voor Di-Rect schreef Guus de lyrics voor Soldier On, dat bekroond werd met een platinum-plaat. Daarnaast won hij de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater gewonnen, voor zijn vertolking van Moon in De Toverfluit van de Toneelmakerij & Silbersee. Frank heeft zich in de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld als videomaker, onder meer als deel van het videoteam Starsquid. Zijn video voor Ik Vind Je Lekker van De Kraaien is inmiddels over de zes miljoen views.

Frank ondersteunt met zijn video-art en beats de verschillende uitingen van Guus; theater, poëzie, spoken word en rap. Via geluid en beeld scherpt hij de signatuur aan en vergroot en vergemakkelijkt hij de mate waarop het publiek zich betrokken voelt bij de performance. Zo zorgen ze er samen voor dat de proza en poëzie een heel andere lading krijgt. Hrt versterkt de kunstervaring, stellen ze.

Fasten your seltbelts, of waarom zou je? Op 16 februari staan de broers met KAMIKAZE COPILOOT in Theater De Regentes. Die show is uitverkocht. Niet getreurd, want op 30 maart staan ze ook in De Vaillant. Tickets bestellen kan hier.

Geplaatst door bowie op 8 februari 2024