Kali Uchis, RIMON en Jarreau Vandal treden 9 juni samen op in Amsterdam

Soultalent? Die term is ze al lang ontstegen. Soul-grootheid? Zo mag Kali Uchis inmiddels al wel genoemd worden. Red Bull Music haalt haar voor haar eerste Nederlandse show op 9 juni naar Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De pre-sale was in no time uitverkocht en morgenmiddag om 12:00 gaan de overige -reguliere- tickets in de verkoop!

Het exclusieve optreden is gedoopt tot Red Bull presents The Future Of Soul. Naast de 24-jarige Colombiaans-Amerikaanse zangeres, die in haar korte carrière al voor een Grammy werd genomineerd, staan ook het Nederlandse soultalent RIMON en multi-talent én co-curator Jarreau Vandal op het podium op 9 juni. Laatstgenoemde voelt zich thuis in deze rol: “Er is tegenwoordig té veel toffe soulful muziek om te negeren. Soul is een belangrijk ingrediënt in alle muziekstromingen, en meer mensen zouden de soulmuziek van nu moeten ontdekken. Daarom is het zo hard dat ik met Red Bull samen deze show mocht samenstellen. Vanuit hun netwerk bleek ineens dat we naast de nationale top ook internationaal konden denken.”

Het debuutalbum van Kali Uchis, Isolation, verscheen in 2018 en werd wereldwijd geroemd. Q prees haar om haar makkelijke wisselingen tussen genres, Rolling Stone schreef dat het zowel vintage als futuristisch klonk en Paste noemde haar een legende in de maak. Die woorden komen niet zomaar uit de lucht vallen. Het album klinkt authentiek en eigenwijs, maar heeft toch een hele eigentijdse feel. Wie bij de term ‘soul’ denkt aan ouderwetse muziek moet deze plaat eens een slinger geven. Het klinkt hip, elektronisch en speels. Isolation kwam tot stand met behulp van vele interessante figuren uit de hiphop, soul en funk. Zo speelt Steve Lacy van The Internet een nummer in dat is uitgeproduceerd door BROCKHAMPTON’s Romil Hemnani, zijn er featurings van Tyler, The Creator, Jorja Smith en Gorillaz en leveren ook DJ Dahi, Sounwave, BadBadNotGood en Thundercat bijdragen aan de productie.

Alles wijst erop dat Kali Uchis een grote gaat worden en jij kunt haar in intieme setting zien, nog voordat ze de AFAS Live waarschijnlijk over gaat slaan om te belanden in de Ziggo Dome. Tickets voor de avond met haar, RIMON en Jarreau Vandal gaan vanaf morgenmiddag, 30 april 2019, 12:00 in de verkoop via deze link, dus wees spits als je internationaal en nationaal talent -de toekomst van de soul- op één podium wilt zien. Check het Facebook-evenement hier.