Josbros is ‘Niet Meer The Same’ en dropt zijn eerste project in vier jaar!

Dat we enthousiast waren over de Andre Kuipers MP is een understatement. Josbros bracht in 2014 een origineel conceptalbum uit en was een veelbelovende artiest. Toch werd het in de jaren daarna angstvallig stil rondom de Nieuwegeinse mc. Tót hij een contract tekende bij Noah’s Ark en we vorig jaar getrakteerd werden op de harde track 100, 100, 100 en de beste 101Barz-sessie in tijden. Nu is er een hele nieuwe release; Niet Meer The Same.

Daarop heeft Josbros zichzelf teruggevonden, zo zegt hij tegen de collega’s van Noisey: “Er staan geen features op de plaat omdat ik mijn verhaal wilde vertellen, zodat mensen mij anders leren kennen. Ik ben niet meer the same: ik heb mezelf gevonden, ik ben comfortabel met wie ik ben, wat ik doe, wat ik ga doen en wat ik heb gedaan.”

En daarop is hij rustiger dan ooit. Op dikke 808’s van zichzelf, Yung Felix en Jereezy legt hij kalm zijn raps. Zónder featurings, want Josbros wil zijn eigen verhaal vertellen. Over hoe hij rent voor de prijs, hoe hij twijfelt of er meer is tussen hemel en hel en wat hij zegt als zijn moeder aan hem vraagt hoe het met hem gaat: “Ik ben op een skeme, krijg wat ik verdien!” Wanneer hij dan tóch een keer spazzed doet hij het met een reden en meteen snoeihard; beluister piano-banger In M’n Zak maar eens zonder je hoofd te knikken.

De plaat, waarop hij zes van de negen tracks zelf produceerde, is nu te beluisteren via Spotify. Maak je klaar voor beukende 808’s, frisse flows en zowel oprechte als spitsvondige lyrics.

Geplaatst door bowie op 26 maart 2018