Johnny P’s Caddy: Benny The Butcher nodigt J. Cole uit op een Alchemist-beat

Benny The Butcher opent Tana Talk 4-season met J. Cole aan zijn zijde. Het is nog maar januari, maar na het beluisteren van Johnny P’s Caddy kunnen we maar één ding in het universum gooien. Deze tune gaat onze jaarlijst halen. Het maakt niet uit wie of wat er nog gaat droppen in 2022. Zodra je de sample hoort die Alchemist heeft geflipt met de drums eronder is het 3 minuten en 45 seconden kippenvel.

“Elke rapper zal je vertellen dat als je met iemand als Cole werkt, het net een wedstrijd van het verstand is”, vertelt Benny. “Je moet gek komen, want je weet dat híj dat ook gaat doen. Het ijzer scherpt ijzer aan in deze. Je wilt een omgeving creëeren waar iemand je alleen al pusht met zijn aanwezigheid.”

Johnny P’s Caddy biedt The Butcher en J. Cole de ruimte om te reflecteren op hun come-up. Ook hun vermogen om de verschillende obstakers te overwinnen die ze onderweg tegenkwamen komt aan bod. Daarnaast nemen ze ook de tijd om te spreken over de impact die ze, afzonderlijk van elkaar, hebben gehad op hiphop.

“In the game, I used to train like Rocky, catchin’ chickens / I was nice, but they was right when they told me that rapper business”, rapt Benny in het eerste couplet. “Who knew that after drug dealin’, I still be casual spendin’ mil’ plus / Annual income, so here’s my manual and some.” Vlak daarna vindt hij het wel mooi geweest; het is tijd dat we een parel als Benny The Butcher gaan respecteren. En terecht.

Om de nostalgische tip van hun coupletten kracht bij te staan vernoemde Benny de track naar de Cadillac die zijn vader ooit bezat. In het persbericht vertelt hij: “Die auto heeft een significante rol gespeeld bij het vormen van mijn voorliefde voor bepaalde muziek. Mijn vader reed en draaide muziek, terwijl Westside Gunn en ik op de achterbank zaten.”

De tweede helft van de song wordt ingevuld door Cole. Die overigens, nadat hij Benny’s bekende ad-lib herhaalt en een shout out naar Griselda heeft gegeven, totaal spazzed. “Einstein on the brink of the theory of relativity, really no MC equal!”, rapt hij. Gevolgd door “On God, the best rapper alive / Headshot, now go and ask the best rappers that died / They’ll tell you he never lied.” Dit is precies de Cole die we hebben gemist. Op zijn verjaardag trakteert hij ons op een van zijn beste verses ooit.

Mocht het niet duidelijk zijn: Benny: 10. Cole: 10. Alchemist: 10.
Tana Talk 4 is een album om naar uit te kijken.

De video:

Geplaatst door bowie op 28 januari 2022