“Jammin On Beat” landelijke breakdance kampioenschappen

Uit heel Nederland zullen de 16 beste crews naar Den Haag komen om hun beste moves en kunsten te laten zien om zo de andere crews af te troeven en naar huis te gaan als “beste crew van Nederland”.

Vanaf november 2005 zijn er elke maand voorrondes gehouden op zes verschillende plaatsen in Nederland. De reis ging van Leiden via Assen, Apeldoorn, Amsterdam en Tilburg naar Utrecht. Elke maand werd er gestreden om een plek op de grote finale die op 21 mei in Den Haag gaat plaatsvinden. Neerlands beste breakdancers zullen hier naartoe komen om hun crew te vertegenwoordigen.
Naast de crewbattles zal er een 1 tegen 1 (1on1) battle gehouden worden voor de breakdancers die zich niet hebben gekwalificeerd maar toch hun kunsten willen etaleren.
Vanaf 12 uur zullen de dansers het atrium overnemen tot om 19 uur de deuren weer sluiten. De wedstrijden worden begeleid door Nederlands beste b-boy (breakdance) DJ’s, te weten Cutnice, Knowledge, MistaSweet en DBS. De crewbattles worden gepresenteerd door de vaste Jammin On Beat hosts Sir Dance A Lot en Tbone. Bij de 1on1 battles zal de microfoon overhandigd worden aan Mr.Tee & Mario van Dutchbboy. Een internationale jury zal de battles beoordelen op ritme, moeilijkheidsgraad, originaliteit en sportiviteit.
Er zullen niet alleen battles zijn op 21 mei maar er is ook de mogelijkheid om zelf een poging te wagen om het breakdancen te leren bij een van de workshops. Deze zijn gratis bij te wonen. Ook zal er een demonstratie van BMX Flatland door Soulcycle en een human beatbox act van Andy Ninvalle plaatsvinden.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Culturalis, Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten.

Je hebt op HIJS al wat videomateriaal van diverse voorrondes kunnen bewonderen en HIJS zal ter plekke ook aanwezig zijn. Zorg dat je er ook bij bent!

Video
Utrecht
Tilburg
Amsterdam
Apeldoorn
Assen
Leiden

Datum : zondag 21 mei 2006
Locatie : Atrium/Stadhuis Den Haag, Spui 70, Den Haag
Entree: 5,- / 2,- voor Ooievaarspashouders
Tijd : 12.00 uur tot 19.00 uur
Voorverkoop : geen, alleen deurverkoop

Meer info: http://www.jamminonbeat.nl

Geplaatst door bowie op 8 mei 2006