‘Jacks’ van Nosa is de aftrap van de nieuwe groep Fat Windjacks!

Ok. Jij hebt niks met Bokoesam, Jiri11, Vic9, Sevn Alias en Jacin Trill? Dat kan. Maar je luistert nog wel graag naar bijvoorbeeld Kohfie Konnect, Zo Moeilijk en Fakkelbrigade? Dan hebben we belachelijk goed nieuws voor je!

Uit die drie groepen zijn nu mc’s bij elkaar gekomen voor een nieuw project. Fat Windjacks is de naam van de groep die Nosa, Tenshun en James samen met producer Soulution vormen. Het album is zelfs al af; Cult verschijnt op 3 mei!

Vandaag krijgen we een eerste taste van de plaat met het nummer Jacks. Een korte maar krachtige banger van een beat die Nosa alleen invult met vocalen. In het couplet adresseert hij razendsnel een hele hoop achter elkaar; opgevoed worden door Prodigy en Ol’ Dirty Bastard, rappers die niet serieus worden genomen bij DWDD, Solange die Jigga ‘kletsen’ verkoopt en het onuitgebrachte Stick-N-Duuv-project bijvoorbeeld. Zodra de hypnotiserende sample is weggeëbd, zijn er nog beelden te zien van iemand die de clipshoot ogenschijnlijk toevallig passeerde en ook wilde laten weten dat hij rapper is.

Dit doet verlangen naar meer en belooft een heel album vol hiphop van de bovenste plank. Check de rauwe video hieronder.

Geplaatst door bowie op 29 maart 2019