In hoge rotatie: Headie One, RonnyHuana, Common, $KEER&BOO$ en meer

De POW! WOW! Rotterdam-drukte is grotendeels gaan liggen, de site draait weer zijn toeren en we hebben weer tijd om nieuwe muziek te beluisteren. En daarom cureren we ook deze week weer onze eigen Spotify-playlist. We lichten drie tracks voor je uit en de rest moet je toch echt zelf gaan ontdekken.

RonnyHuana – Niet Als (ft. Freddie Konings)

Twee van de hardste rappers van Antwerpen linken voor Niet Als. Een samenwerking tussen RonnyHuana en Freddie Konings kon haast niet uitblijven. De beat die Ronny ervoor maakte is grimmig en hij komt dan ook met passende teksten. “In de nacht in mijn sacrofago, burgemeester van het donker leven (…) Niet als Ronny, jullie kopiëren!” Ook Konings wil, als het echt moet, de lessen die hij in dat donkere leven leerde delen. “Zeg promotor moet me respecteren, voor ik hem ga leren wat de straat me leerde.” Met andere woorden: niet fucken met deze Vlamingen!

Headie One – 2 Chains

Hoewel het nog maar kort geleden lijkt dat hij een van de platen van het jaar 2020 dropte met Edna en er begin dit jaar nog een Deluxe-versie van uitbracht, is Headie One alweer terug. Op een ademende drill-beat gooit hij continu met referenties en name drops. Over Arsenal, Thierry Henry, Ashanti, Kirk Franklin, The Weeknd en zijn verschijning bij de BRIT Awards. Die vlammenwerper in de video komt goed van pas, want dit is vuur!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🔪 SLENTER ♦️ KRAUW 🔪 (@skeerbabymack08)

$KEER&BOO$ & Z8 YA – YUCK

Ook drill uit eigen land, door niemand minder dan $KEER&BOO$. De Limburger klampt zich niet vast aan strictly boombap-beats en gaat op deze dreigende productie back-to-back met Z8 YA. “Zet die ding op z’n borst, want ik heb geen hart!”, schreeuwt hij bijna zijn longen eruit in het refrein. In de verses nemen hij en zijn compagnon wat meer de tijd. Om je uit te leggen dat je straks de neckless doet, en dat je niet moet liegen in je tracks.

Stream onze hele Spotify-selectie van deze week – met ook Common, Piet Junior ft. Sticks, $uicideboy$, Bully en meer – hieronder. Abonneer op de playlist om altijd op de hoogte blijven!

Geplaatst door bowie op 16 september 2021