I Love Hiphop presenteert trueschool-festival in het Zuiderparktheater

I Love Hiphop is inmiddels al bijna anderhalf decennium een begrip in de lijst met hiphopevenementen. Ook dit jaar haalt de Haagse organisatie exclusieve optredens naar diverse locaties, met als hoogtepunt het trueschool festival in het Zuiderparktheater. Op 30 juli treden daar onder meer Cormega en Het VerZet op.

Het idyllische openluchttheater is op 30 juli het toneel van een dag vol turntablism, live graffiti en een break cypher. Het is de grootste productie binnen I Love Hiphop, een jaarlijks gehouden en meerdaagse hiphopmarathon die langs verschillende locaties en disciplines trekt. Het startschot werd gegeven tijdens Parkpop, waar ze een podium presenteerden, een graffiti wall realiseerden en breakdancebattles hosten.

NY-legends en scratch nerds

Ook komende zomer is er in Den Haag van alles te beleven op hiphopgebied. Masterclasses, een expo en een newschool-hiphopavond waarvoor de line-up nog niet definitief is. Maar wat wel definitief is, is het trueschool-festival. De line-up kent exclusieve performances van New York-legende Cormega (de enige kans om hem in Europa te zien!), het eerste gezamenlijke optreden van Het VerZet in lange tijd en een show van Jon1st uit de UK, voormalig DMC-kampioen en zelfbenoemd ‘scratch nerd’.

“Op een gegeven moment waren we echte hitkanonnen aan het boeken”, vertelt Peter Oostinga, de Haagse hiphopmogul die al sinds het begin sterk betrokken is bij I Love Hiphop. “Gasten die miljoenen streams haalden, maar simpelweg niet zorgden voor méér bezoekers. Toen hebben we gekozen om méér te focussen op shows die je niet overal kunt zien maar onszelf wel heel dope zouden lijken.” De afgelopen jaren stonden daardoor onder meer Willie The Kid, Nems, Maffew Ragazino en Jeru The Damaja in Den Haag. Nu sluit Cormega zich aan bij dat rijtje unieke showcases.

Maar daar houdt het niet op, want ook de lagen onder de headliners zijn interessant. Een show van Skaffa is op zich vrij zeldzaam, maar in het jaar waarin de 015-kunstenaar een nieuw project heeft gedropt in de vorm van Dinosaurus niet meer dan op zijn plaats. McGyver komt zijn nieuwste plaat Camillionizm voorstellen. Op dat album werkt hij met legendes als Pete Rock, Large Professor, Fredro Starr en Neek The Exotic. En dan is er ook nog een Eastgarden-showcase, waarin YD, Djeekee, Mister Personal en Kam de krachten bundelen. Haags rapduo SKOFNIKS, de in het Engels spittende Slay Jones en Lesley maken het showprogramma compleet. Dat wordt aangevuld met een End Of The Weak-voorronde.

Voor de hele line-up check je hieronder de poster. Een ticket kost slechts € 12,50 in de voorverkoop. Er zijn ook combinatie-tickets voor het hele weekend (inclusief breakdance battles op zondag) beschikbaar. Óf combi-tickets waarmee je een masterclass van Cormega kunt volgen. Alle opties check je hier.

Geplaatst door bowie op 21 juni 2022