Hiphop In Een Notendop: April 08

HIJS-radio

De afgelopen maand waren de volgende artiesten te gast bij HIJS-radio:

04 april: Rowdy en DJ Automatic
11 april: A&C en DJ Superior
18 april: RMB en DJ DNS & DJ Prace (Wax and the City special)
25 april: DRT

De afleveringen zijn tot een paar weken na de uitzending hier te checken.

Nieuwe releases

Napster (Last Crewsaders) – The 4XM Bootleg Remixes Vol. 1 (Meer Info & Download)
Escalatie Team – Escalatie Stijl EP 2004-2007(Download)
De Colombiaanse Bloedgroep – Guerilla Tactiek
Little Vic – Each Dawn I Die

Ander nieuws

– Neerlands grootste Hiphoplabel Top Notch werkt sinds 1 april samen met Universal Music. Universal Music neem de sales & distributie over van Play It Again Sam. Top Notch zal zich gaan vestigen in het kantoor van Universal Music.

– Jay-Z komt eind juni naar Europa voor een show in Nederland. 1 Juli staat de rapper in Ahoy. Ook Engeland (Glastonbury Festival), België (Rock Werchter) en Duitsland (Splash) worden bezocht.

– R.A. the Rugged Man maakt met Bad Biology zijn debuut als regisseur. Hij heeft de film met Frank Henenlotter gemaakt. Het plot is enigszins vreemd: de film gaat over een vrouw met zeven clitorissen en een man met een buitenproportioneel geslachtsdeel. Lees hier wat the Rugged Man er nog meer over te zeggen heeft.

Lord Of Chaos, kortweg L.O.C., heeft een contract getekend bij Latin Thug Records uit Los Angeles. Het album Remain G zit in de afrondingsfase en de rapper verschijnt op het compilatiealbum The Harvest Volume 1.

Trouw meldt dat aanstaande maandag een kort geding dient tegen Geert Wilders. Salah Edin eist 25.000 euro voor geleden schade en rectificatie. Ook Ilja Meefout, maker van de foto, eist 5.000 euro.

– Deze maand is Frosty Freeze (Rock Steady Crew) overleden. De B-boy pionier is overleden aan de gevolgen van aids. Hij speelde in films als Style Wars en Wild Style.

– Frits van Dijk heeft Most Wanted 2008 op zijn naam gezet. Hij werd unaniem verkozen tot winnaar. De Amsterdammer won in 2007 ook al Freestyle voor de GRAP.

– Sluwe Voszz is met de track Bakenessergracht in de Amerikaanse speelfilm The Box te horen. Kinetic (Beretta 9) & The RZA verzorgen de muziek in de film en hebben tevens een kleine gastrol.

– De line-up van The Rhythm, the Rebel is bekend. Black Moon (USA), Rico & Sticks, Pete Philly & Perquisite, Jiggy Dje en Cartes & Kleine Jay staan op het Zwolse festival. Het evenement vindt 6 september plaats en kaarten kosten 25 euro.

– Sinds Steen vorige week zondag Kubus & BangBang op de hak nam is er stront aan de knikker. Steen gaf het startschot met “Fuck Kubus & BangBang” en “Ik draag je outfit lul”. BangBang op zijn beurt schoot bij radioshows van FunX en Lijn5 flink uit zijn slof. Inmiddels kun je op nlhiphop.nl een diss van Steen naar het duo luisteren. Of is het gewoon allemaal 1 grote grap?

– Kubus & BangBang verlaten Top Notch. Mainstream acts en de deal met Universal Music zijn redenen geweest voor BangBang om zijn eigen label op te zetten: ’Dog’s Bullocks’. Pie & Mash is het laatste wapenfeit geweest van het duo op Top Notch.

– Snoop Dogg en Priority Records zijn tot overeenstemming gekomen. Snoop Dogg had zijn oude label aangeklaagd omdat hij nog geld zou krijgen van zijn album _Tha Last Meal7. Ook zou het label een greatest hits hebben uitgebracht zonder zijn toestemming. Wat beiden partijen hebben afgesproken is niet naar buiten gebracht.

Boogiedown Breda pakt op 31 mei groots uit op de eerste editie van dit gratis toegankelijk festival. eMC en Marco Polo zullen optreden, maar ook Typhoon, U-Niq, La Melodia en Skenkie. Ook is er ruimte voor DJ’s, Breakers en Graffiti-artiesten. ’s Avonds is er nog een (betaalde) afterparty.

– Wu-Tang Clan released een nieuwe video. The Heart Gently Weeps featuring Erykah Badu check je hier

– De samenwerking tussen Neo & Manu en N7N (Spylacopa) is nu echt een feit. Deze maand gooide de groep vier tracks online.

– Blik terug op de hoogtijdagen van Gotcha! Onder andere Shy Rock (Postmen), Pete Philly en Senna (Made in da Shade) hebben in de Haarlemse band (mix van p-funk, gogo en hiphop) gezeten. Lees de 6 pagina lange special in OOR of download een gratis boekje met juicy Gotcha! verhalen.

– Wu-Tang Clan komt pas in juli naar Europa. Omdat RZA, GZA en Method Man alledrie niet beschikbaar zijn in juni, is de Europese tour verzet naar juli. Tot nu toe staat alleen een show in Zwitserland vast, dus er zijn nog geen concrete showdata voor Nederland.

– Een Belg heeft opnieuw Wax and the City (turntablismavond) gewonnen. De Nederlandse DJ’s konden Jack niet van de ‘King of the Hill 2008’ af houden. Het was alweer de derde keer op rij dat een Belgische deelnemer er met de titel vandoor ging.

Kort nieuws over buitenlandse releases

Killah Priest brengt 20 mei Behind the Stained Glass, de opvolger van The Offering uit – Termanology’s debuutalbum komt dit najaar uit. DJ Premier, Pete Rock en andere grote namen werken mee aan Politics As Usual – 4 juni komt dan eindelijk de nieuwe Immortal Technique. Het derde album, The 3rd World, wordt uitgebracht op Viper Records.

Geplaatst door bowie op 22 mei 2008