Hip Hop Kemp – Dag 3

De weergoden zijn Hip Hop Kemp dit jaar net als vorig jaar gunstig gezind geweest, want dag 3 is ook zomers te noemen. Vandaag staat een viertal acts omcirkeld op het programma: Fashawn & Exile, Foreign Beggars, Necro en Reflection Eternal, de afsluiter van het festival.

Met enige vertraging trappen Fashawn en Exile met de intro van Boy Meets World hun show af. Het duo heeft de afgelopen maanden veel opgetreden en is goed op elkaar ingespeeld. Van nature is Fash geen podiumbeest, met iets meer flair en energie zou de mc uit Fresno, Californië een crowd als deze vrij gemakkelijk nog beter kunnen rocken. Desondanks geven Fash en Exile een meer dan goede show en krijgen het publiek op hun hand.

Dit is al helemaal het geval bij Foreign Beggars, wat mij betreft dé act van Hip Hop Kemp 2010. De hiphop/grime/dubstep crew uit de UK stond al eerder op Kemp en rockt nu met een snoeiharde set het veld op indrukwekkende wijze. De show brengt het energieniveau met een mix van hiphop, grime, dubstep tracks en een ille beatboxsessie van Shlomo naar een next level.

Necro staat voor de uitdaging om tussen twee live-acts van formaat, Foreign Beggars en Reflection Eternal, niet achter te blijven maar faalt jammerlijk. De rapper/producer heeft in de loop der jaren een goede discografie opgebouwd, maar weet geen moment te imponeren. Zijn back-up zorgt gelukkig nog voor wat energie, maar Necro zelf is amper te verstaan waardoor zijn optreden nooit echt van de grond komt.

Hoe anders is dit bij Talib Kweli en Hi-Tek. Het duo bracht dit jaar hun nieuwe album Revolutions Per Minute uit en zet een gevarieerde set neer. Talib bespeelt het publiek zoals altijd en Hi-Tek beperkt zich niet tot het DJ-en. Zo nu en dan komt de producer uit Cincinnati achter de draaitafels vandaan om een verse te rappen en neemt Talib even zijn plek over. Toch kakt het geheel op een gegeven moment een beetje in. Met name de nieuwe Reflection Eternal tracks blijken niet het gewenste effect te hebben. Uitzonderingen hierop zijn In This World maar vooral Ballad Of The Black Gold. Bij laatstgenoemde track gaan de lichten op het podium uit en de aanstekers en telefoons de lucht in. Na een uitgebreide encore met onder meer de Talib-klassieker Get By is Hip Hop Kemp 2010 bijna ten einde.

We rocken nog even de afterparty, maar omdat de Axe tent niet zo aan is als de vorige jaren en we richting hotel moeten om op tijd op het vliegveld te zijn, houden we het voor gezien. Op naar volgend jaar.

Beeld door Joel Frijhoff (www.joelfrijhoff.com)

Geplaatst door bowie op 22 augustus 2010