Hip Hop Kemp 2012 info

Hip Hop Kemp vindt voor de elfde keer plaats op het festivalterrein (voormalig vliegveld) in Hradec Králové. Elk jaar reizen zo’n 15.000 hiphopliefhebbers naar HHK en dat zal deze editie vermoedelijk niet anders zijn. Die bezoekers kunnen niet alleen genieten van de muziek, maar ook van vele andere activiteiten, zoals basketballen, zwemmen, bungeejumpen, paintballen, vrouwenmodderworstelen, tomaten gooien en shoppen op de festivalmarkt.

Line-up
Het programma per dag is nog niet bekend, maar interessante namen om te checken zijn sowieso:
Beat Junkies
Dam Funk
Danny Brown
Diamond D + band (performing Stunts, Blunts & Hip-hop)
Dilated Peoples
Dope D.O.D.
The Doppelgangaz
Elzhi (Elmatic show)
Foreign Beggars
Jean Grae
Koolade Beats Rocky + Peedi Crakk + Maylay Sparks + band
Kraantje Pappie
Macklemore & Ryan Lewis
Madlib & Freddie Gibbs
Mos Def
Snowgoons + friends
Tabasko + band
 
Iedere dag gaat het feesten gewoon door na de optredens met afterparties in de verschillende hangars en tenten. Met een beetje geluk kun je daarna zelfs nog op de camping terecht waar vaak vanuit een camper nog muziek wordt gedraaid tot het licht wordt.  
Tickets
Als je nu tickets koopt, wat bijvoorbeeld gemakkelijk kan via scantickets.de, betaal je 60 euro, aan de deur kost het 65 euro. Voor VIP tickets (luxere camping, meer voorzieningen en toegang) zijn de kosten respectievelijk 110 en 115 euro. 
 
Accommodaties
Natuurlijk kun je op de festivalcamping terecht voor je weinige uurtjes slaap. Als je behoefte hebt aan iets meer rust en luxe neem dan even een kijkje via deze link voor een overzicht van de verschillende accommodaties in de stad.
 
Vervoer
De snelste manier om vanuit Nederland richting Hip Hop Kemp te reizen is met het vliegtuig. Vanaf Praag is het nog circa 115 kilometer om bij het festival aan te komen. De goedkoopste optie is de trein, die regelmatig en doorgaans op tijd rijden. Bij aankomst op station Hradec Králové rijden er shuttlebussen naar het festival. Ook zijn er taxi’s in de stad die je ook midden in de nacht nog naar het centrum kunnen brengen, mocht je in een hotel slapen.
 
Eten en drinken
De prijzen gaan elk jaar wel wat omhoog, maar op Hip Hop Kemp kun je nog steeds de gulle gever uithangen. Het aanbod in eten wordt steeds uitgebreider, variërend van simpele pizzaslices en friet tot goedgevulde borden rijstgerechten. 
 
Valuta
Tsjechië heeft helaas geen euro, maar zij hanteren de koruna (1 euro = 22 koruna). Het is raadzaam om voor vertrek alvast geld om te wisselen of geld te pinnen in het centrum van Hradec Králové. Er zijn geen pinautomaten op het festivalterrein. 
 
Voor meer info kijk je op de festivalsite of je stelt je vraag via de comments aan ons.
Check hier de Hip Hop Kemp 2012 Spotify playlist van ons redactielid Vincent van der Does.