Hip Hop Kemp 2011: Dag 1 met oa Arsonists & Odd Future

Baby Boogaloo

Tekst: Paaater | Pics: Mista Sweet

De eerste show op het HIJS programma is Wildchild met zijn zoontje Baby Boogaloo. In 2004 stond de op Stones Throw getekende rapper ook al op Kemp en had hij zijn zwangere vrouw bij zich. Nu, 6 jaar later staat zijn offspring voor de 2e keer on stage. De kleine man staat gedurende de show funky te dansen en af en toe de crowd op te hypen. Zijn vader weet minder te imponeren. Tracks als Wonder Years en de Lootpack banger When I’m On The Mic weten het publiek nog enigszins in beweging te krijgen, maar overall is het vooral de charismatische Baby Boogaloo die overtuigt.


Wildchild

Next: veteraan PMD met DJ Illegal van de Snowgoons en Sean Strange. Laatstgenoemde had echter best thuis mogen blijven, want hij doet niets anders dan zijn stembanden verneuken en al schreeuwende back-up tracks van PMD verpesten. Parrish zelf haalt zelf wel een ruime voldoende. EPMD heeft natuurlijk een shitload aan classics en veel van de tracks komen voorbij. So Watcha Saying, The Symphony, Headbanger en Da Joint zijn ook zonder Eric Sermon hard. Jammer is het grote aandeel van Sean Strange en MC Sicknature in de show. Hierdoor krijg je het idee dat je naar 2 verschillende shows staat te kijken.


PMD

Sinds Smoelwerk treden de Arsonists weer meer op. Ook Hip Hop Kemp heeft de crew weten te strikken voor een show, en nu voor het eerst sinds 11 jaar mét Q-Unique. Aangezien Mayer Hawthorne wegens technische problemen niet optreedt, krijgt de energieke groep extra tijd.


Q-Unique

Net als op Smoelwerk krijgt het publiek een strak opgebouwde show met veel variatie voorgeschoteld. Backdraft, Halloween, Frienemies en 14 Years of Rap zijn enkele sterke tracks die voorbij komen in de lange show. De veteranen sluiten de show af met de woorden "You just witnessed hiphop history" en daar is geen woord van gelogen. Het absolute hoogtepunt van de avond.


Arsonists

Over Odd Future zijn de meningen verdeeld in de HIJS crew, maar tijdens afgelopen Koninginnedag in Paradiso hebben de jonge honden bewezen dat de live show van de Wolf Gang keihard is. Vandaag staat de groep uit LA als headliner. Voorman Tyler, The Creator brak onlangs zijn voet, maar rockt de show gewoon op een vouwfiets terwijl hij ook nog astma heeft.

Tyler, the Creator

Wat in Amsterdam een georganiseerde chaos was, is dat nu een tegenvallende. Waar normaal gesproken met Sandwitches meteen al een climax wordt bereikt, komen nu eerst een aantal onbekendere tracks voorbij waardoor het allemaal niet echt op gang komt. Aan het meestal wat ingetogen, vibende Tsjechische publiek ligt het niet. Met name de voorste rijen met OFWGKTA-fans gaan goed los. De groep zelf zet echter een stroperige show neer waar totaal geen vaart in zit. Op papier was Odd Future een toffe headliner, in praktijk een dieptepunt.


Hodgy Beats

Gelukkig draait Hip Hop Kemp niet alleen om de live shows. De party’s in de inmiddels legendarische Axe tent zijn qua vibe in Nederland nog altijd ongeevenaard. De platenkeuze van de onbekende Tsjechische DJ’s zorgen voor een enorm goede party. Tel hier de sets van Homeboy Sandman en Tony Touch in de Backspin hangar bij op en je hebt een vrolijke HIJS crew. Dag 1 was afgezien van de Arsonists qua shows matig, maar de afterparties waren weer keihard. GiepGopKeeeeemp!!

Geplaatst door bowie op 19 augustus 2011