#HIJSBEATS2: Tjomba Beats wint voor de tweede keer

Vorig seizoen werd hij door Kubus uitgeroepen tot winnaar van de online beatbattle en ook dit jaar pakt hij de winst: Tjomba Beats werd door FilosofischeStilte als hardst beoordeeld bij de eerste online beatbattle van #HIJSBEATS2 en dus spraken we hem voor de tweede keer.

tjombaitem2016

“Ik mag dan wel niet op de plaat gekomen zijn met een beat, maar mijn beats zijn wel te horen in de trailer én in de documentaire over het vorige #HIJSBEATS-seizoen. Ik vond het hele traject echt dope, ben met veel toffe mensen in contact gekomen door muziek en heb de motivatie én de mogelijkheid gevonden om door te groeien met mijn beats”, vertelt Artoem Peretiatko a.k.a. Tjomba Beats als we hem vragen naar hoe hij het vond. Dit keer gaat hij ervoor om wél een beat op het album te krijgen: “Ja, ik ga proberen wat toegankelijkers te maken voor de rappers.”

De winnende inzending, getiteld Game Of Sk8, lijkt al wat toegankelijker dan de beats die we van hem hoorden in het eerste seizoen. “Ik experimenteer vaak met sounds. Het grootste verschil is dat deze beat ook met hardware is gemaakt in plaats van met alleen software. En natuurlijk speelt inspiratie ook een grote rol. Muziek is vaak een momentopname. Als ik me chill voel maak ik een beat met chille sounds en als ik me agressief voel, tja, vul ‘m maar in. De beat van vorige keer was een gok, er was toevallig geen rapper die ‘m voelde, dat kan gebeuren. Dat ‘ie alsnog onder de trailer en de docu kwam, was natuurlijk ook heel tof.”

De vorige keer dat we Tjomba spraken had hij de wens om met een rapper samen te gaan werken aan een EP. Is daar al wat van gekomen? “De plannen rondom de EP zijn wel concreter geworden, maar of het mét of zonder rapper gaat gebeuren is nog onduidelijk. Veel rappers die me inspiratie gaven zijn bijvoorbeeld gestopt. Hoe dan ook, die EP vol harde beats gaat er komen, of er nou op gerapt wordt of niet.”

Beluister de winnende beat van Tjomba Beats:

Wil jij deze maand meedoen met #HIJSBEATS2 en kans maken op een Ableton Live 9 pakket? Schrijf je dan nu in voor de instore workshop met Y’skid in Eindhoven (klik hier) óf doe mee met de online beatbattle die wordt gejureerd door Tantu Beats!

Geplaatst door bowie op 18 februari 2016