#hijsbeats: Winnaars van de HIJS Beatbattle duiken samen de studio in voor speciale release

#hijsbeats wordt georganiseerd door Hiphop In Je Smoel en Stichting Chano en Dusee, een stichting die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. De twee organisaties bundelen de krachten om gezamenlijk tot een dikke release te komen die de titel HIJS Beats Them zal dragen.

 

Zaterdag 5 juli zal het Haags Hiphop Centrum (H3C) in Den Haag veranderen in dé creatieve broedplaats voor hét hiphoptalent van Nederland, zowel vocaal als productioneel gezien. Binnen één dag zal er een speciale release ontstaan waarop de winnaars van de HIJS Beatbattle de samenwerking aangaan met talentvolle hiphopacts uit Nederland. De twaalf beatmakers zijn Jengi Beats, Alex Megas, Magama, Funkovski, Nova Peaks, Tantu Beats, Galax, Stay Classy, Tjomba Beats, Carmine Galante, Mute Maximus en Twislabeats. Zij zullen in de studio gekoppeld worden aan de volgende hiphopacts: Mongoose, Brandwerk, Joe Kickass, Ill & Ape, Daan Rijkers, Roy Kable, Vinnie, Ashes, Heavy, Kymer McGyver, Brada en Profix.

 

Inmiddels is de laatste editie van de HIJS Beatbattle van dit seizoen voorbij, maar beatmakers hebben nog één kans om 5 juli aanwezig te zijn in Den Haag en samen met alle andere winnaars en rappers te werken aan #hijsbeats. We organiseren namelijk nog een extra editie van de HIJS Beatbattle, met een iets andere werkwijze dan voorheen: deze keer beoordeelt niet een producer de inzendingen. De rappers Fotosynthese en Timmietex zullen fungeren als jury. En dat niet alleen: op de beste beat gaan ze ook nog een track opnemen die terug te horen zal zijn op de #hijsbeats compilatie. De extra editie van de HIJS Beatbattle is inmiddels van start gegaan (en loopt tot 19 juni), alle informatie is te lezen via deze link.

 

Update:

Fotosynthese en Timmietex zijn er uit, en daarmee is de winnaar van de extra (en tevens allerlaatste) HIJS Beatbattle bekend. Op de inzending van Dennis Martina zullen de twee Brabantse mc’s de bonustrack van #hijsbeats gaan maken. Bij deze feliciteren we producer Dennis Martina namens Fotosynthese, Timmietex en de redactie van HIJS met de winst. Je hoort je beat terug op de #hijsbeats-release! Alvast de beat checken? Klik hier.

 

#hijsbeats wordt mogelijk gemaakt door: H3C, Soundcloud, Ableton, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Berhard Cultuurfonds en Chano en Dusee.