HIJS Poetry #7: Elten Kiene

De spoken word-scene is groeiende. Eerder sprak HIJS al met organisaties als Poetry Circle en Woorden Worden Zinnen die de enorme hoeveelheid aan talent een podium bieden en ondersteunen in hun ontwikkeling. Alleen al in Rotterdam zitten ruim voldoende dope spoken word-artiesten om een eerste seizoen van een webserie mee te vullen. Met de stad als podium je gedachten blootleggen in een voordracht op video. Iedere keer weer anders, omdat diversiteit één van de kernwoorden is wanneer we over de spoken word-scene spreken. En nu we het toch over een eerste seizoen van een nieuwe webserie hebben: hier is alweer de zevende voordracht, dit keer van Elten Kiene.

hijspoetryscre

Elten Kiene, ook wel bekend als ‘Ella…’, houdt zich bezig met verschillende projecten waarbij hij vaak de samenwerking aangaat met andere creatievelingen. Hij is bekend van het platform WoordenWordenZinnen en het hiphop-collectief Brandwerk. Daarnaast staat hij regelmatig op het podium als presentator of staat hij voor de klas als workshopdocent. Noem hem een professioneel hobbyist of gewoon een duizendpoot, altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zie hier zijn voordracht van Soms:

Zijn hiphopformatie Brandwerk zit midden in het traject van een nieuwe EP, waarvan elke week een nieuwe track verschijnt. Vandaar dat je binnenkort een uitgebreid interview met de groep op deze website kunt verwachten! Daarnaast vliegt hij morgen naar Zuid-Afrika voor het project Next Generation Speaks van Roots & Routes. Aanstaande zaterdag treedt hij daar op.

Geplaatst door bowie op 5 oktober 2016