HIJS en Rewriters op Wired festival

SIJS? Jazeker. Met Hiphop In Je Smoel zijn we aanwezig op het Wired festival in Rotterdam onder de naam Studio In Je Smoel. Op 11, 12 en 13 juni geven rapper Steff en producer Terilekst op het Schouwburgplein les in het schrijven van teksten en het maken van beats. Naast Studio In Je Smoel zijn er tijdens het festival nog een hoop andere toffe dingen te doen. Zo komt er een aantal streetart artiesten namens Rewriters een muur doen en kun je daar je eigen piece zetten. Ook is er een aantal optredens en allerlei andere workshops en bovendien is alles voor nop.

image

Wired focust zich op kunst, cultuur en onderwijs en probeert de verschillende facetten daarvan met elkaar te combineren. Die drie onderwerpen komen als geen ander samen in Studio In Je Smoel. Steff en Terilekst zijn die dagen de hiphopguru’s ter plaatse en leren je alles over hun vakgebied. Dus heb je altijd al iets willen doen met hiphop en juist niks te doen op een van de drie dagen van het Wired festival? Kom langs. De workshops zijn opgedeeld in twee rondes per dag. De ene begint om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 15.30 uur. Een uurtje daarna begint de volgende workshop en ook die zal ongeveer anderhalf uur duren. De producers en rappers zullen vervolgens met z’n allen een track maken.

Geen zin om te rappen of bang dat je als producer volledig voor lul staat? Ook dan is het de moeite om op een van die dagen naar het Schouwburgplein te komen. De organisatie Rewriters heeft namelijk een aantal van Rotterdams beste graffiti en streetart artiesten aanwezig. Rewriters zet zich in voor meer mogelijkheden voor streetart binnen Rotterdam en is onder andere bezig met een streetart route. Tijdens Wired kun je van 14.00 uur tot 17.00 uur elk half uur een workshop bijwonen waarbij je ook zelf aan de slag kunt met een spuitbus.

Check voor meer info over Wired festival www.wiredrotterdam.nl