HIJS Beatbattle: de juryleden van Killing Skills

Jullie hebben in het verleden met uiteenlopende artiesten gewerkt, wat is jullie top drie aan hoogtepunten?

01. “Onze eerste gouden plaat in 2012 voor de productie van het album Ostatnia Szansa Tego Rapu van de Poolse formatie genaamd Tabasko bestaande uit de rappers: O.S.T.R, Zorak, Kochan en DJ Haem.”

 

02. “In 2013 hebben we het album HaOs geproduceerd voor de Poolse mc’s O.S.T.R. & Hades. Het album was al goud terwijl we nog met de mix en mastering bezig waren door het aantal pre-orders. En na een aantal maanden was het album platina."

 

03. “Redlight Boogie belde een keer op maandag dat hij woensdag met Sean Price naar de studio zou komen om een track te tapen. Maar hij had nog geen beat. Dus hebben we op maandag tot diep in de nacht geprobeerd een demo in elkaar te flanzen, maar het kwam er gewoon niet uit. Toen we het al hadden opgegeven en wilden gaan slapen, waagde Chris nog één snelle poging en in 15 minuten stond de complete demo van wat later de track Heatrock zou worden. Die woensdag kwamen Redlight en Sean Price naar de studio met zo’n 60 man aanhang. Één groot gekkenhuis. Ze vinden de beat prachtig en schrijven binnen een uur de complete tekst. Sean Price gaat de booth in en dropt de complete tekst in één take! Adlibs erop, klaar. Nog geen vijf minuten heeft die man in de booth gestaan. Teemong is er die avond ook bij en schiet een video met die gasten op de gang en in de lift. Een week later wordt de track gedropt. Wat ons betreft een echte hiphop classic! Magisch gewoon!”

 

Waar moet een artiest aan voldoen om interessant voor jullie te zijn?

We werken graag met mensen die zich, net als wij, 200% inzetten voor de muziek. Natuurlijk moeten ze ook skills hebben, maar het is nog belangrijker dat er een klik is tussen ons en de artiest. De producten worden er gewoon beter van wanneer ze ontstaan uit respect voor elkaar. Verder moeten artiesten iets unieks hebben en meer zijn dan alleen een rapper. Het liefst artiesten die ook een goede liveshow neer kunnen zetten.”

 

Jullie werken ook veel met internationale artiesten. Waar staat Nederland op het gebied van beats/producties ten opzichte van het buitenland?

Er wordt vanuit het buitenland heel veel naar Nederland gekeken. Dat komt vooral door de invloed van dancemuziek uit Nederland. Wij hebben een unieke rauwe sound die heel erg in de smaak valt in het buitenland. Tegenwoordig vloeien dancemuziek en hiphop vloeiend in elkaar over. Dus dat is gunstig voor de Nederlandse beatmakers.”

 

Waar moet de winnende beat bij deze beatbattle voor jullie aan voldoen?

Hij moet origineel zijn qua compositie. Arrangement-technisch moet het goed in elkaar zitten. Er moet over de productie zijn nagedacht en aandacht zijn besteed aan de mix en aan de master. Maar het allerbelangrijkste: hij moet gewoon bangen.”

 

Jullie website is down, what up?

Momenteel hebben wij een probleem met onze site vanwege een virus. Het duurt echt eeuwen om dit probleem opgelost te krijgen, omdat onze domeinbeheerder slecht te bereiken is. Echt vreselijk irritant. We zijn te bereiken op: killingskillsmusic@gmail.com of via facebook.com/killingskills.”

 

Waar zijn jullie op dit moment concreet mee bezig?

De vocal engineering van het aankomende album van O.S.T.R. en Marco Polo. De afronding van het Dret & Krulle album. De afronding van het tweede album van Gikkels. De afronding van het tweede album van Joe Kickass. De productie van het instrumentale Killing Skills en O.S.T.R. album! Verder zijn we bezig om tal van losse singles af te ronden. En we zijn druk bezig met het opbouwen van onze nieuwe studio.”

Geplaatst door bowie op 19 december 2013