Hier blijf je up to date over de digital artists van HIJS Lights!

Nog vier dagen en dan gaat HIJS Lights definitief van start. Het licht- en videospektakel in Rotterdam-Zuid is onderdeel van een groter plaatje: Rotterdam Verlicht. We hebben als presenterende partij zelf een aantal kunstenaars om input gevraagd, maar daarnaast ook een open call uitgezet. Op deze pagina houden we bij welke kunstenaars allemaal hebben bevestigd, zodat je up-to-date blijft.

Via onze social media-kanalen Rewriters010 maken we deze week, in de vier dagen voorafgaand aan de start van het lichtfestijn, elke dag vier nieuwe kunstenaars bekend die de open call hebben gewonnen. Hieronder kun je daarna alle bevestigde namen tot dan toe zien. Het werk van al deze kunstenaars is van 18 december tot 15 februari dagelijks tussen 17:00 en 23:00 te zien op de gebouwen in Zuid. De eerste beelden van Rauwkost Collective (‘De mensen van de Afrikaanderwijk’) zijn al te zien op het Santos-gebouw aan de Brede Hilledijk 95, op de genoemde tijden.

Open call:
Maaike Canne + Jelmer Konjo + Thijs Lansbergen + Mijke Coebergh
DILK + Malu Bekker + Phylos Donkertino + Lara Bruggeman
Wes Broersen + Karin Rianne + Moniek Bijl + Andres Pinzón
Noortje Stortelder + Mister Adam Type & Jurriaan Hos + Kerim Safa

Selectie:
Tuig Oma + Mr. June + Eveline Schram + Rauwkost Collective + Xaviera Altena + Jelmer Noordeman + Nina Fernande + Daan Botlek + Shinyoung Kim + Naamlooozz

Locaties:
Santos-gebouw (pakhuis), Brede Hilledijk 95
Paul Krugerstraat (hoek met Laan Op Zuid)
Derde locatie nader bekend te maken

Er is nog veel meer te zien dan alleen ‘onze’ locaties. Check het hele programma van Rotterdam Verlicht via deze link.

HIJS Lights is onderdeel van Rotterdam Verlicht. Volg hen op Instagram voor de laatste informatie en bekijk hier elke dag de nieuwe bevestigingen!

Geplaatst door bowie op 14 december 2020