Het VerZet goes Russia

Hoe komen jullie in Rusland terecht?
“Sinds onze video’s een eigen leven zijn gaan leiden op internet, kregen we veel respons uit Rusland en sindsdien is het balletje gaan rollen. Er zijn diverse aanbiedingen geweest, maar die waren niet altijd even goed. We hebben gewacht op de juiste en toen is onze tourmanager keihard aan de slag gegaan om het te verwezenlijken.”

Waren jullie verrast?
“We waren natuurlijk wel verrast door alle respons en views op onze video’s vanuit Rusland. Want hoezo Rusland? Het begon eigenlijk met onze eerste Cypher video in 2010. Die kreeg ineens mad views en respons, terwijl we voornamelijk lokaal bekend waren. Naarmate de views en respons bleven komen, leek het ons logisch dat er ook aanbiedingen voor shows zouden komen. Het blijft unreal dat we straks ergens in Moskou en Sint Petersburg staan op te treden. Normale jongens, geboren en getogen in Heerlen.”

Wat verwachten jullie aan te treffen?
“Ik weet eigenlijk echt niet wat ik moet verwachten. Het is natuurlijk een totaal ander land, maar ik verwacht een grote opkomst en veel energie van de crowd. We hoorden al dat Moskou bijna uitverkocht was en dan gaat het om 1500 man. Ja, dan begin je toch wel de spanning te voelen.”

Hoe gaan jullie je hierop voorbereiden? Jullie treden natuurlijk niet wekelijks op voor zoveel mensen.
“Dat klopt. We gaan ons niet anders voorbereiden dan normaal eigenlijk. We repeteren wekelijks en het gaat om een aantal aanpassingen in de show zelf. Normaal praten we gewoon Nederlands tegen het publiek en nu moeten we rekening houden met de taalbarrière. We zijn creatievelingen dus daar hebben we een leuke oplossing voor bedacht. De show waarmee we een kleine popzaal kapot maken, kan net zo goed gebruikt worden om een stadion kapot te maken. We geven elke show 100%, maakt niet uit waar en voor hoeveel mensen.”

Is het feit dat jullie daar gaan optreden een eyeopener voor mogelijkheden die er liggen in het buitenland? Of zijn jullie je al langer bewust van de mogelijkheden buiten NL?
“Het is sowieso wel een eyeopener voor wat er nog allemaal mogelijk is. Dingen die in eerste instantie onbereikbaar leken, blijken nu realiseerbaar te zijn. Maar het was van begin af aan dat wij op YouTube-video’s meer respons buiten Nederland kregen. Dus het was voor ons snel duidelijk dat daar nog veel meer te halen viel.”

In welke landen liggen volgens de YouTube-statistieken nog meer mogelijkheden?
“Andere landen die ook lekker gaan zijn Oekraïne, Wit-Rusland, Tsjechië, Polen en zelfs Kazakhstan. Al willen de statistieken niet alles zeggen. We zijn ook benaderd door een paar andere landen voor gigs, die eigenlijk niet in dit rijtje voor komen. Alleen waren die aanbiedingen jammer genoeg niet reëel voor ons.”

Er zijn meer landen die buiten NL interesse hebben. Is het dan zo dat jullie je alleen nog maar op het buitenland gaan richten omdat daar meer mogelijkheden liggen dan in Nederland?
“We blijven gewoon doen wat we doen en wat komt, dat komt. We willen niks uitsluiten en pakken gewoon wat we pakken kunnen. Shows zijn gewoon dope om te doen en dan maakt het niet uit of het in of buiten Nederland is. We willen na Rusland meer shows in eigen land pakken. Hopelijk zien ze in Nederland in, dat we grotere stappen maken en dat we een serieuze crew zijn om rekening mee te houden.”

Verwacht een tourverslag op HIJS wanneer Het VerZet weer terug in Nederland is.

Geplaatst door bowie op 22 januari 2013