Het gaat niet goed, ‘Het Gaat Beter’ met Gil & Megas

Mijn pa heeft er een handje van; het gezegde “Vroeger was alles beter” over de tafel slingeren. Ja, toen hij in een gietijzeren teil moest badderen en er geen inloopdouche bestond, toen was inderdaad alles beter. Toen de kapsalon nog niet uitgevonden was -en zeker niet die van ’t Veld in Tilburg- en je elke dag gekookte aardappelen moest eten zonder Danoontje erna. Ja, man. Dat waren nog eens tijden. Je snapt, ik ben het lang niet altijd eens met mijn ouweheer. Gelukkig heb ik twee medestanders gevonden in Gil & Megas. 

Zij vinden namelijk ook dat het nu veel beter gaat dan ‘vroegâh’, zo blijkt uit hun nieuwe single. Het duo maakt zich op voor de release van hun nieuwe EP -toepasselijk Het Gaat Beter genaamd- en voor de titeltrack brengen ze hun meest indrukwekkende video tot nu toe uit. En dat kort na de release van de singles Leef The Life en Space. De Tilburgers hebben twee jeugdige look-a-likes gevonden om hen te spelen toen ze jong waren en spiegelen hun verleden aan hun huidige levensstijl. Van speelse balliemangs in de dop, naar artiesten met een visie en een hoeveelheid ambitie waar je U tegen zegt.

Terwijl de twee jonge jongens uitbeelden hoe ze vroeger videogames speelden en per ongeluk een ruitje intrapten tijdens het voetballen, bedelen de artiesten zichzelf de leukste rol toe; aanpappen met video vixens, rijden in een klassieke bak en shotjes achterover slaan is natuurlijk nooit een straf. En ja, er zijn degelijk dingen veranderd in hun levens, maar onveranderd is hun onderlinge vriendschap.

“Vroeger was het leven nog onzeker, nu doe ik dingen die mijn moeder niet mag weten”, rapt Gil in het refrein op de voortstuwende uptempo productie van Megas. Oppassen geblazen? Hell no, want het gaat niet goed, Het Gaat Beter. Neem het maar van deze jongens aan, pa.

12 februari verschijnt de EP en 16 februari is de releaseparty in de Hall Of Fame, Tilburg.

Geplaatst door bowie op 7 februari 2019