Het doek valt voor Beats and Roots festival

Vorige zomer werd het Beats and Roots festival voor de eerste keer georganiseerd aan de rand van 's-Hertogenbosch. Het kwam voort uit de festivals Hip Hop in Duketown en Reggae in Duketown. Het festival op de Pettelaarse Schans trok een divers publiek en ontving lovende reacties. Onder anderen Fresku, Postmen, Zwart Licht en Kraantje Pappie traden op. De eerste editie van Beats and Roots blijkt jammer genoeg ook meteen de laatste.

 

Het is de organisatie niet gelukt om een nieuwe editie van het festival van de grond te krijgen. Na de geslaagde verhuizing naar de Pettelaarse Schans (voorheen werden Hiphop In Duketown en Reggae in Duketown in het centrum van 's-Hertogenbosch georganiseerd) leek het evenement uit te groeien tot een volwassen festival dat vol goede moed de toekomst tegemoet kon treden. Door de huidige economische situatie en omstandigheden in de culturele sector blijkt het voor de stichting Hip Hop & Reggae in Duketown een te zware kluif te zijn om wederom een aansprekend festival neer te zetten.

 

In het persbericht van de organisatie bedanken zij iedereen (artiesten, bezoekers, vrijwilligers) die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor het festival.

Geplaatst door bowie op 7 maart 2013