Grown George leerde in anderhalve week animeren en dropt ‘DOG’ video

Dat Green Cabin een collectief is dat enkel bestaat uit creatievelingen wist je waarschijnlijk al. Er wordt gerapt, geproduceerd, artwork gemaakt, gemixt, gemasterd, opgetreden en er worden concepten voor live-avonden uitgewerkt. In groepsverband, maar ook solo. Leergierigheid is daarin een pré. Grown George begrijpt dat als geen ander, getuige zijn nieuwe video voor de track DOG, de eerste single van zijn aankomende EP This Ain’t Hollywood.

Je kan hem als rapper bestempelen, maar Grown George is net als veel anderen van Green Cabin meer dan dat. De nieuwe track gaat gepaard met een video waarvoor hij eens te meer zijn leergierigheid inzette. “Ik heb in anderhalve week tijd leren animeren en in het eindresultaat zitten 1500 individuele tekeningen, de re-do’s niet meegeteld”, aldus de Rotterdamse artiest. “Het is de eerste in een drieluik. Wat het complete plaatje zal zijn kan ik nog niet vertellen, maar het wordt in ieder geval sick.”

DOG is het eerste geluid dat men kan horen van This Ain’t Hollywood, de EP die 29 maart verschijnt. “Die plaat is echt een collage van alles wat er in mijn hoofd speelt. Dit is dus een inleiding naar mijn eerste grote muzikale project. Het wordt in ieder geval experimenteler dan mijn vorige EP We Don’t Care.” De single bevat een featuring van Big Cam en de twee mannen hebben ook samen de track geproduceerd; de donkere en krakende rapstijl van George past perfect bij onheilspellende samples. De night shots in de video toppen het af.

Het is dat Grown George niet de credits voor het schieten van de video kan claimen, anders kon hij écht alles op zijn eigen naam schrijven. Het artwork, de regie, de edit, de animatie, de raps én de productie komen wel van zijn hand. Check de donkere viddy met de vele oplichtende tekeningen hieronder.

Geplaatst door bowie op 11 maart 2019