Graffiti Coloring Book

De nieuwste uitgave van het Zweedse Dokument Forlag, die eerder boeken uitbracht als de Overground serie en het WUFC boek. Het Graffiti Coloring Book is samengesteld door Uzi van de WUFC, hij heeft 60 van de beste Scandinavische graffitischrijvers gevraagd zwart/wit schetsen te maken voor het boek. Het boek telt 64 pagina’s en heeft een soft cover.Sommige schetsen beslaan een spread, andere bladzijdes zijn weer collages van een crew, het is lekker divers.

Legendes als Pike, Bates, Egs, Skil en Kaos zijn vertegenwoordigd maar ook een selectie van wat “nieuwere” namen en crews hebben hun steentje bijgedragen zoals de WUFC, PUBB, PYC, ETC, 7DC, Kurir, Abyss, Mr Mucho en many more.
Eigenlijk zijn praktisch alle toffe schrijvers uit Scandinavie wel vertegenwoordigd.
In “UP magazine” verteld Uzi dat het nog niet makkelijk was om materiaal voor het boek bij elkaar te krijgen, maar het is hem uiteindelijk gelukt een zeer toffe selectie neer te zetten.

Doordat het boek helemaal zwart/wit is komen de stijlen en schetsen goed tot hun recht, niks is verborgen achter kleuren maar die kan je dus zelf toevoegen, het is tenslotte een kleurboek!
Je kunt hem natuurlijk ook onaangetast in de boekenkast zetten als documentatie van het beste dat Scandinavië qua graffiti te bieden heeft. Of je geeft hem als kleurboek aan je kleine en dan weet je zeker dat hij of zij het dopeste kleurboek heeft uit de klas!
Al met al een boek met veel diverse stijlen en wat mij betreft een aanrader, de schetsen zijn dope!!

Geplaatst door bowie op 6 december 2008