Worldwide: Ghana, Japan en Florida vertegenwoordigd in onze playlist!

We gaan niet voor je liegen; we hebben zojuist een lunch genuttigd op een terras, in de Rotterdamse zon. De drang naar een festival- of vakantiezomer zorgt ook voor een sunny mood in onze playlist. We hebben vibes uit Accra, maar ook een snoeiharde samenwerking tussen Nigo en Lil Uzi Vert én de nieuwste TDE-signee: Doechii! We lichten drie tunes voor je uit, de rest moet je gewoon afspelen. Enjoy!

K.O.G. – Ayinye

Na jaren samengewerkt te hebben met acts als Nubiyan Twist en ONIPA, brengt K.O.G. zijn eerste soloalbum uit. De titel ervan, Zone 6, Agege, verwijst naar een kleine voorstad aan de kunst van Accra, de hoofdstad van Ghana. Daar groeide Kweku Of Ghana op, en zoog hij zich vol met culturele en sociale ervaringen. In vijftien tracks brengt hij een hommage aan zijn natur, opvoeding en toekomst. De geluiden en verhalen vieren Afrikaanse ritmes en verbinden deze met de rest van de wereld. Dansen in zomerse extase, op felle raps en enorme uithalen.

NIGO – Heavy (ft. Lil Uzi Vert)

Nog een paar dagen tot Bape-oprichter NIGO zijn nieuwe plaat lost. Na singles met Pusha T en A$AP Rocky is het nu de beurt aan Lil Uzi Vert om zijn opwachting te maken. NIGO dompelde zich ervoor onder in de drill, en Uzi komt door met de pocherige lyrics: “Pull up in twin Lambos I’m with Bubba like they Chevys / I don’t think that b*tch was ready / Spent five hunnid thousand at starlets, my heart got heavy / Then I thought about it, that money was just so petty.”

Doechii – Persuasive

Met de release van haar nieuwe nummer Persuasive, bevestigt de opkomende zangeres/rapper Doechii dat ze een deal heeft getekend bij Top Dawg Entertainment. Ze is geen vreemde in het roster, daar ze al heeft samengewerkt met Isaiah Rashad en shows mocht openen voor SZA. Haar eerste wapenfeit op TDE is de single Persuasive. “Ik ben vereerd en opgewonden om samen te werken met Top Dawg – om te werken en om een thuis te hebben voor mijn overlopende ideeën. Ik wil een nieuwe visie creëren, een nieuwe lane, en zo veel muziek droppen. Iedereen is uitgenodigd voor de Doechii-dominantie.”

De hele afspeellijst is hieronder te vinden. Pro tip: abonneer erop, zodat je altijd up to date blijft over wat wij afspelen op onze office!

Geplaatst door bowie op 22 maart 2022