Geen Boogiedown Breda in 2013

 

Komende zomer kunnen hiphopliefhebbers niet terecht in Breda voor het Boogiedown, er vindt namelijk geen outdoor editie van het hiphopfestival plaats. Het financiële risico om een zesde editie van het festival wordt, mede door de financiële crisis op voorhand als te groot gezien. In het verleden stonden acts als Naughty by Nature, Masta Ace, Dilated Peoples en Public Enemy op het podium.

 

De exacte schuldvraag is niet aan te wijzen. Volgens de organisatie is het een optelsom van verschillende aspecten: de rigoureuze bezuinigingen van de overheid, de sombere economische vooruitzichten waardoor het bedrijfsleven en consumenten op de knip houden. Ook het feit dat potentiële bezoekers tegenwoordig steeds vaker tot het allerlaatste moment wachten met het aanschaffen van een entreebewijs speelt mee en zorgt voor een groot financieel risico.

 

Volgens de organisatie is het niet het definitieve einde van het festival. Ze gaan nu hun pijlen richten op een editie in 2014. Hiphopliefhebbers kunnen wel nog terecht in de shows die Boogiedown organiseert. Zo presenteren zij volgende week, 25 maart, Nas in 013 en staat Masta Ace in mei in Mezz te Breda.

 

Geplaatst door bowie op 18 maart 2013